Wat is Giarte Outsourcing Performance?

Schrijvend mannetje geel giarteOutsourcing Performance is de jaarlijkse vergelijkingsstudie waarmee Giarte onderzoek doet naar de kwaliteit van de relaties tussen klantorganisaties en hun externe serviceproviders. Het is uitgegroeid tot een toonaangevend onderzoek in de IT-wereld, dat ook wel bekendstaat als ‘het gele boek’.

Ook de dienstverlening van Xcellent wordt daarin onder de loep genomen: hoe scoren wij als IT-partner op infrastructuurbeheer (Infrastructure Management) en werkplekbeheer (End User Management)?

Op de gebieden werkplekbeheer en IT infrastructuur beheer scoort Xcellent een 7,6 voor werkplekbeheer en een 8,1 voor IT infrastructuur als tevredenheidsscores. Daarnaast deelt Giarte op basis van klantbeoordelingen de Giarte Trust Score uit. Wat uiteindelijk volgt is de aanbevelingsscore, met een 7,0 als eindresultaat.

Waarom doet Xcellent mee in het onderzoek?

Klanten staan bij ons altijd op één. Wij vinden het dus heel belangrijk om te weten hoe zij de relatie met ons beoordelen. Zeker omdat we onszelf niet zien als leverancier, maar als partner. We streven er continu naar om dat partnership te verbeteren. Dan is feedback van groot belang. Dat krijgen we niet alleen rechtstreeks van onze klanten, maar ook dankzij de onafhankelijke vergelijkingsstudie van Giarte. Aan de hand van onze ‘rapportcijfers’ in Outsourcing Performance kunnen we sturen op betere dienstverlening. Prettig voor ons, maar bovenal voor onze klanten.

‘Het gele boek’ is ook elk jaar weer een aanwinst voor bedrijven en organisaties die op het punt staan om hun IT-beheer uit te besteden. Het overzicht van kwaliteiten van serviceproviders draagt immers bij aan het selectieproces. Cijfers liegen niet!

Giarte Jaarboek Purpose