Infrastructure as a service is IT-kracht op oproepbasis. Je hebt binnen enkele uren extra serverruimte of zet eenvoudig een test- en ontwikkelomgeving op.

IT dat altijd tot je beschikking staat

Bij steeds meer bedrijven staat IT aan het hoofd van de organisatie. Maar bedrijven hebben niet het hele jaar door dezelfde IT-behoefte. Tijdens feestdagen pieken de bezoekersaantallen van webshops en belasten de website, terwijl klanten het hele jaar door dezelfde gebruikservaring verwachten. Infrastructure as a service is IT-kracht waarop je kan bouwen. Tijdens de feestdagen kan dat extra serverruimte zijn, maar het leent zich ook voor tijdelijke projecten zoals het testen van een applicatie voordat die de markt opgaat.

Nieuwe producten testen en ontwikkelen in een beveiligde omgeving

Bedrijven zijn constant bezig met de vraag: what’s next? Om het succes van nieuwe producten of diensten te vergroten is het belangrijk om ze te testen. Infrastructure as a service is de techniek die bedrijven gebruiken om nieuwe producten en diensten te testen voordat ze de markt opgaan. Medewerkers kunnen in een veilige omgeving producten ontwikkelen, zoals apps, websites of databases. Bedrijven hoeven niet langer kostbare servers te bezitten om te kunnen innoveren. We creëren de ruimte die je nodig hebt en zorgen dat je in een veilige omgeving kan werken aan de toekomst van je bedrijf.

Alleen betalen voor wat je gebruikt

Infrastructure as a service – vaak afgekort tot IaaS – kun je vergelijken met elektriciteit. Je bedrijf kan er niet zonder, maar het is niet in je opgekomen om zelf een energiecentrale te bouwen. Vandaag de dag geldt voor IT hetzelfde; het is een commodity geworden. En net als met stroom, vinden wij het normaal dat je alleen betaalt wat je gebruikt. Met infrastructure as a service vermijd je de kosten en complexiteit van het zelfstandig opzetten van fysieke servers en het aanleggen van de infrastructuur. Bedrijven kunnen IT naar behoefte op- en afschalen en betalen alleen voor wat ze afnemen.

Een veilig fundament

Vandaag de dag beseffen niet alleen bedrijven dat it het fundament van hun bedrijf is. Ook hackers begrijpen dit. Op geavanceerde wijze proberen ze toegang te krijgen tot de kern van je bedrijf. Om je hier tegen te wapenen, is het belangrijk om meer te doen dan het instellen van een wachtwoord. We zijn de IT-specialist die alle details van jouw bedrijf en processen overziet. Met back-ups op veilige externe servers voorkomen we dat een calamiteit fataal wordt. We beheren en monitoren 24 uur per dag je essentiële bedrijfsprocessen en als er zich een keer iets voordoet lossen we het zelf op.

De voordelen op een rij

  • Schaalbaar
  • Geen extra hardware nodig
  • Pay-per-use
  • Een back-up van je data

Ontdek de mogelijkheden van infrastructure as a service voor jouw bedrijf

Ben je enthousiast geworden over de mogelijkheden van infrastructure as a service? We leren je graag kennen, zodat we kunnen meedenken over strategische oplossingen voor jouw bedrijf.

Dennis Blotenburg
Ik ben Cloud specialist en kan je hier alles over vertellen. Heb je een vraag?Stuur mij een bericht en ik neem contact met je op.
Contact
Bestel gratis het Outsourcing Performance onderzoek