• POT Verhuizingen/logistiek
  • Transport & Logistiek
  • ~150 medewerkers Medewerker(s)

IT in de verhuismarkt: “Hoogwaardige klanten met gevoelige informatie kiezen voor ons.”

De enige papieren die POT verhuizingen/Logistiek nog aanraakt, zijn de documenten die ze verhuizen. Voor de rest werkt de onderneming volledig papierloos. “We werken in een traditionele markt, maar daarbinnen zijn we op IT-gebied koploper,” zegt de 31-jarige mede-eigenaar Mark Pot.

POT doet meer dan alleen het verplaatsen van dozen en zware apparaten. Als verhuizer voor overheden, musea en kunstverzamelaars moet de organisatie om kunnen gaan met privacygevoelige informatie en waardevolle producten. Hoe we dat doen? “Dat kunnen we alleen maar organiseren doordat we een goede systeembeheerder hebben”, zegt Mark, alweer de vijfde generatie die aan zet is binnen het familiebedrijf. “Niet dat Xcellent álle producten levert, maar ze scheppen een klimaat en omgeving waarbinnen wij veilig, goed en snel kunnen opereren. Dat zorgt ervoor dat we koploper zijn, een betrouwbaar imago hebben en dat klanten voor ons kiezen.”

Pot Vehuizingen

 

IT als fundament én versneller

Mark doet de bedrijfsfilosofie uit de doeken waarbij ze samen sterker staan dan alleen. “Onze filosofie is: doe de dingen die je goed kunt. Kan je iets niet, sla dan de handen ineen met een partij die het wel kan. Van IT heb ik weinig verstand. Ik kan patchen en weet hoe ik een en ander moet aansluiten, maar het gaat vandaag de dag zoveel verder. IT is belangrijker dan ooit voor je business. Als versneller, maar ook als fundament. Als je het niet goed hebt geregeld betekent dat bedrijfsstilstand, óók voor onze klanten. Wij zijn juist specialist in verhuizen zonder bedrijfsstilstand. Daarnaast zijn er de beveiligingskwesties, zoals de risico’s om gehackt te worden. Dat samen maakte het voor mij geen moeilijk beslissing om het totale beheer over te dragen aan Xcellent.”

Omgaan met privacygevoelige informatie

Binnen IT is netwerkbeveiliging key voor POT. “Geen hack, geen lek, geen downtime. Doordat we dat op orde hebben, met de ISO-certificeringen en de kennis van Xcellent, kiezen ook hoogwaardige klanten met privacygevoelige informatie voor ons”, zegt Mark, die op de hoogte is van de laatste trends en ontwikkelingen in IT-land. “Laatst nog werd ik door Xcellent geïnformeerd over een nieuwe variant van virusscannen. En ik heb ook de seminar over cybersecurity bijgewoond. Wij besteden IT-beheer dan wel uit, maar ik wil, zeker nu alles zo snel gaat, zelf ook op de hoogte blijven. Zodat ik een eventueel probleem logisch kan beoordelen. Onze IT-partner is ook een partner in kennis.”

Pot Verhuizingen

Service staat boven prijs

Zijn tip aan bedrijven die een IT-partner zoeken: “Kies voor service, en niet voor prijs. Prijs is niet zaligmakend. Er zijn partijen die aanbiedingen doen voor x euro per werkplek per dag. Dat klinkt mooi, maar wat leveren ze daarvoor? Onze serviceprovider komt gelijk in beweging, bij budgetaanbieders moet je dat maar afwachten”, besluit Mark.

Xcellent
Rogier Horde
Ik ben servicemanager bij Xcellent. Heb je een vraag? Stuur mij een bericht en ik neem contact met je op.