Xcellent is een onderdeel van Dustin. Wij zijn nog steeds dezelfde mensen met dezelfde diensten, maar onderdeel van een groter bedrijf. Samen kunnen we u nog beter helpen. Met meer diensten, oplossingen en interessante aanbiedingen.

Dustin is een toonaangevende IT-partner in Scandinavië en de Benelux. Ontdek ons volledige aanbod op de Dustin website of bezoek de Xcellent website.

Xcellent is part of Dustin. We are still the same people with the same services but part of a bigger company. Together we can help you even better. With more services, solutions and interesting offerings.

Dustin is a leading IT partner in the Nordics and Benelux. Explore our full offering on the Dustin website or visit the Xcellent website.

U wordt binnen 10 seconden doorverwezen naar dustin.nl

  • Vlasman Sloopwerken
  • Bouw
  • 100 Medewerker(s)

‘IT is de hartslag van ons bedrijf’

Bij Vlasman Sloopwerken in Alphen aan den Rijn is IT de hartslag van het bedrijf. En dus noemt Tijs de Lint, Hoofd Financiën en IT bij de totaalsloopspecialist, IT-partner Xcellent ‘de cardioloog’. ‘Als die ons niet van specialistisch advies voorziet en ons af en toe reanimeert, dan gaat het fout. Ons bedrijfshart moet blijven kloppen, altijd en overal. Anders kunnen onze mensen door heel Nederland hun werk niet doen.’

De Lint is gepokt en gemazeld in de automatisering. Al dik twintig jaar vervult hij, naast zijn eigenlijke taak Hoofd Financiën, op dat gebied een leidinggevende rol bij Vlasman, een van de grotere totaalsloopbedrijven in Nederland. Hoe ervaren ook, een IT-outsourcingspartner aan zijn zijde is voor hem onmisbaar. ‘De IT ontwikkelt zich zo snel en is zo complex, dat is nauwelijks bij te houden. Ik weet goed wat ik wil, trek graag aan de touwtjes, maar op dit gebied hecht ik veel waarde aan de inbreng van de IT-specialist. We zouden wel gek zijn om zelf een interne IT-afdeling op te tuigen: niet te doen als mkb-bedrijf.’

Vlasman

Onderbuikgevoel

Waarop heeft De Lint destijds gelet bij de selectie van een nieuwe IT-partner? ‘Of ze doorhebben hoe belangrijk automatisering voor ons is. En wat zij daaraan kunnen bijdragen. Bovenal: ik wil elke dag weten waar we staan zonder daar moeite voor hoeven te doen. Of het nu gaat om projectmatige of financiële informatie. Die moet snel en gemakkelijk beschikbaar zijn. Meten is weten, en we moeten up-to-date blijven. Snelle processen, korte lijntjes: dat moet IT voor ons faciliteren. Xcellent beheerst dat. Ik ben voor een belangrijk deel ook gewoon op mijn onderbuikgevoel afgegaan. De klik was er, ook bedrijfsmatig. De manier waarop we in het bedrijfsleven staan, komt op verschillende punten overeen. En kijk eens aan, we zijn dik tien jaar later nog steeds samen!”

Wat brengt het Vlasman als bedrijf? ‘Rust. Het is zo fijn dat ik een partij heb waartegen ik kan zeggen: ik heb een probleem, het wordt te ingewikkeld, kunnen jullie het oplossen? Ik hoef de technische details dan niet te horen, als het maar gebeurt. Ik vertrouw onze IT-partner daarin volledig. Ik weet wat ik wil, maar zij zijn de specialist.’

Vlasman

Slimmer en efficiënter

Bij Vlasman is de blik altijd op verbetering gericht. Welke processen kunnen slimmer en efficiënter? ‘Vroeger liepen onze asbestspecialisten met dikke mappen onder hun arm en voerden we alles handmatig in in spreadsheets. Inmiddels hebben ze allemaal een tablet en wordt de data door ons overkoepelende systeem bij elkaar geraapt en gesorteerd. Xcellent denkt mee bij zulke verbeterslagen, vooral over de technische realisatie ervan. Natuurlijk lees ik ook veel over het vakgebied. Als ik het gevoel krijg dat er een oplossing voor ons tussenzit, check ik dat bij onze IT-partner. Xcellent is daar ook proactief in. Ze geven aan wat nieuwe ontwikkelingen zijn, wanneer licenties verlopen en wanneer updates plaatsvinden. Laatst kwamen ze met een nieuwe vorm van virusscannen. Ik doe dan mijn ogen dicht en geloof het meteen. Zij zijn de specialist.’

Security, ook zo’n gebied waarop outsourcing van IT haar waarde bewijst voor Vlasman. ‘We hebben twee keer ransomware gehad. Heel vervelend, je kunt gaan vloeken als het gebeurt, maar het gaat erom: hoe los je het op? Ik dank Xcellent op mijn blote knieën dat ze het zo snel onder controle hadden en backups tijdig terugplaatsten. Het was een ultieme test – het zit wel goed!”

Gebruiker niet bekend.