Onze medewerkers delen nieuws en tips over de razendsnelle ontwikkelingen in de wereld van IT. Op de hoogte blijven, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Xcellent is een partner zoals wij: praktisch, ambitieus en kwalitatief vooroplopend

10 maart 2021
Wij zochten een partner die is zoals wij: praktisch, flexibel en ambitieus, maar wel kwalitatief vooroplopend. Die kenmerken vonden we na een vergelijking van verschillende IT-partijen in Xcellent.
Verder lezen

Plan jouw zakelijke afspraak met Findtime

9 maart 2021
Zakelijke afspraak inplannen met collega's en externen? Voorkom een hoop ergernis en eindeloos voorstellen heen-en-weer mailen. Maak het jezelf gemakkelijk en gebruik Microsoft Findtime. Deze app is meester in het spotten van geschikte tijdvakken en plant bij een match automatisch een Teams-vergadering in!
Verder lezen

Hoe voeg je apps toe aan Teams?

2 maart 2021
Handige apps toevoegen aan Teams? Dat kan! Via verschillende routes kies je uit duizenden coole apps die jouw Teams-ervaring een boost geven. Een grote vijver om uit te vissen dus. Wij helpen je graag op weg.
Verder lezen

Achtergrond in Teams wijzigen

25 februari 2021
Een Teams-vergadering even flink opschudden? Tijd voor een 'change of scenery'. Wijzig je achtergrond in Teams en gebruik bijvoorbeeld een coole Warner Bros sfeerafbeelding!
Verder lezen

Hoe gebruik ik Teams breakout rooms?

23 februari 2021
Een Teams-vergadering met veel leden wordt al snel inefficiënt. Daar heeft Teams een oplossing voor bedacht: 'Breakout Rooms'. Als organisator deel je een vergadering op in meerdere vergaderruimten, zodat jouw teamleden kunnen sparren in kleine groepen. Handig voor brainstormsessies, cursussen en werkgroepen/themagroepen.
Verder lezen

Wat is Microsoft Viva?

16 februari 2021
Viva: het Nederlandse weekblad voor jonge vrouwen? Nee, vandaag vertellen we over een splinternieuw Microsoft platform dat de werknemer centraal stelt! Speciaal ontworpen voor het digitale tijdperk om jou en je collega’s meer in contact te brengen met elkaar én de organisatie. Tijd om de banden weer aan te halen.
Verder lezen

Whiteboard in Teams gebruiken

9 februari 2021
Een goede brainstormsessie kán niet zonder een Whiteboard. Waar noteer je anders al die geweldige, creatieve ingevingen? Op kantoor met markers aan de slag zit er even niet in, nu we vooral op afstand werken en vergaderen. Gelukkig heeft Teams een handige whiteboard integratie, zodat jij en je collega's gewoon digitaal kunnen schitteren. Tekenen, schetsen, netjes binnen de lijntjes schrijven; het is allemaal mogelijk.
Verder lezen

Forms quiz voor kennischecks en afnemen toetsen

26 januari 2021
Quizzen alleen maar voor de lol? Echt niet! Met Microsoft Forms maak je een digitale quiz die je bijvoorbeeld inzet als kennischeck binnen de organisatie. Ook ideaal voor het afnemen van toetsen door scholen en andere onderwijsinstellingen. Wij helpen je graag op weg met een aantal tips en tricks.
Verder lezen

Hoe kan ik zien welke bestanden met mij zijn gedeeld?

19 januari 2021
Iedereen vergeet weleens wat. Zo ook de locatie waar een bestand is gedeeld binnen de Office 365 omgeving. Een bestand opzoeken kan uitmonden in een onnodig lange speurtocht. En daar zit niemand op te wachten. Om deze zoektocht te verkorten, heeft Office 365 een aantal handige manieren om jouw bestanden direct op te sporen. Dat scheelt een hoop tijd en frustratie.
Verder lezen

Best gelezen blog 2020: De 5 meest gestelde vragen over vergaderen in Teams

14 januari 2021
Microsoft Teams is 'hot' en dat is geen verrassing met al die nieuwe thuiswerkers die Corona met zich mee bracht. Daarom, speciaal voor jullie, een repost van het best gelezen blog van 2020: De 5 meest gestelde vragen over vergaderen met Microsoft Teams.
Verder lezen

Waardevol partnership Coöperatie ParkeerService en Xcellent krijgt vervolg: ‘We inspireren elkaar’

11 januari 2021
Een state of the art IT-omgeving is cruciaal. Daarom laat ParkeerService haar huidige IT-oplossing in de komende maanden naar een hoger niveau tillen door een professionele IT-partner.
Verder lezen

Meest gebruikte office 365 apps van 2020

5 januari 2021
2020: Het jaar van Corona, social distancing en de golf aan nieuwe thuiswerkers die werd geboren. Gelukkig was daar Office 365 die als rots in de branding hulp bood. Vertrouwde Microsoft apps werden gewoon vanuit huis gebruikt en thuiswerken werd de norm, misschien wel blijvend. Tijd voor een lijstje met de meest gebruikte Office 365 apps van 2020.
Verder lezen