Onze medewerkers delen nieuws en tips over de razendsnelle ontwikkelingen in de wereld van IT. Op de hoogte blijven, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Wat is Microsoft Viva?

16 februari 2021
Viva: het Nederlandse weekblad voor jonge vrouwen? Nee, vandaag vertellen we over een splinternieuw Microsoft platform dat de werknemer centraal stelt! Speciaal ontworpen voor het digitale tijdperk om jou en je collega’s meer in contact te brengen met elkaar én de organisatie. Tijd om de banden weer aan te halen.
Verder lezen

Whiteboard in Teams gebruiken

9 februari 2021
Een goede brainstormsessie kán niet zonder een Whiteboard. Waar noteer je anders al die geweldige, creatieve ingevingen? Op kantoor met markers aan de slag zit er even niet in, nu we vooral op afstand werken en vergaderen. Gelukkig heeft Teams een handige whiteboard integratie, zodat jij en je collega's gewoon digitaal kunnen schitteren. Tekenen, schetsen, netjes binnen de lijntjes schrijven; het is allemaal mogelijk.
Verder lezen

Forms quiz voor kennischecks en afnemen toetsen

26 januari 2021
Quizzen alleen maar voor de lol? Echt niet! Met Microsoft Forms maak je een digitale quiz die je bijvoorbeeld inzet als kennischeck binnen de organisatie. Ook ideaal voor het afnemen van toetsen door scholen en andere onderwijsinstellingen. Wij helpen je graag op weg met een aantal tips en tricks.
Verder lezen

Hoe kan ik zien welke bestanden met mij zijn gedeeld?

19 januari 2021
Iedereen vergeet weleens wat. Zo ook de locatie waar een bestand is gedeeld binnen de Office 365 omgeving. Een bestand opzoeken kan uitmonden in een onnodig lange speurtocht. En daar zit niemand op te wachten. Om deze zoektocht te verkorten, heeft Office 365 een aantal handige manieren om jouw bestanden direct op te sporen. Dat scheelt een hoop tijd en frustratie.
Verder lezen

Best gelezen blog 2020: De 5 meest gestelde vragen over vergaderen in Teams

14 januari 2021
Microsoft Teams is 'hot' en dat is geen verrassing met al die nieuwe thuiswerkers die Corona met zich mee bracht. Daarom, speciaal voor jullie, een repost van het best gelezen blog van 2020: De 5 meest gestelde vragen over vergaderen met Microsoft Teams.
Verder lezen

Waardevol partnership Coöperatie ParkeerService en Xcellent krijgt vervolg: ‘We inspireren elkaar’

11 januari 2021
Een state of the art IT-omgeving is cruciaal. Daarom laat ParkeerService haar huidige IT-oplossing in de komende maanden naar een hoger niveau tillen door een professionele IT-partner.
Verder lezen

Meest gebruikte office 365 apps van 2020

5 januari 2021
2020: Het jaar van Corona, social distancing en de golf aan nieuwe thuiswerkers die werd geboren. Gelukkig was daar Office 365 die als rots in de branding hulp bood. Vertrouwde Microsoft apps werden gewoon vanuit huis gebruikt en thuiswerken werd de norm, misschien wel blijvend. Tijd voor een lijstje met de meest gebruikte Office 365 apps van 2020.
Verder lezen

Pollen, quizzen en enquêteren met Microsoft Forms

22 december 2020
Pollen, quizzen en enquêteren; het kan allemaal met Microsoft Forms. Voor de lol, maar ook voor serieuze zaken, zoals het plannen van een personeelsuitje of een tevredenheidsonderzoek onder werknemers. Analyseer de antwoorden met Power BI en voer geautomatiseerde acties uit met Power Automate. Digitale vragenlijsten hebben de toekomst en dat scheelt een hoop inkt.
Verder lezen

Een externe uitnodigen binnen Teams

15 december 2020
Een externe uitnodigen binnen Teams; daar is geen hogere wiskunde voor nodig. Leg wel afspraken & spelregels vast, zodat jouw organisatie hier op een verantwoorde, veilige manier mee omgaat.
Verder lezen

Veilig data delen met mensen buiten je organisatie

8 december 2020
Veilig data delen met mensen buiten de organisatie? Dat doen we vanuit Office 365, want samen werken in bestanden = efficiënt werken. Voordat we een externe uitnodigen, dienen wel een aantal zaken op orde te zijn. Zo wordt extern data delen veilig en duidelijk voor iedereen.
Verder lezen

Hoe deel ik mijn scherm in Teams?

1 december 2020
Zo moeilijk is dat toch niet, een scherm delen met Teams? Het deelscherm tover je zo tevoorschijn, maar dan begint de uitdaging pas. Welke optie kies je en waar moet je allemaal rekening mee houden?
Verder lezen

Dit wist je nog niet van Outlook

24 november 2020
Outlook, deze doorgewinterde Office 365 app kent natuurlijk geen geheimen meer voor jou......... Of toch wel? Outlook heeft namelijk een aantal 'hidden gems' waar jij waarschijnlijk nog niet van op de hoogte was.
Verder lezen