Xcellent is een onderdeel van Dustin. Wij zijn nog steeds dezelfde mensen met dezelfde diensten, maar onderdeel van een groter bedrijf. Samen kunnen we u nog beter helpen. Met meer diensten, oplossingen en interessante aanbiedingen.

Dustin is een toonaangevende IT-partner in Scandinavië en de Benelux. Ontdek ons volledige aanbod op de Dustin website of bezoek de Xcellent website.

Xcellent is part of Dustin. We are still the same people with the same services but part of a bigger company. Together we can help you even better. With more services, solutions and interesting offerings.

Dustin is a leading IT partner in the Nordics and Benelux. Explore our full offering on the Dustin website or visit the Xcellent website.

U wordt binnen 10 seconden doorverwezen naar dustin.nl

Lars Nieuwenhuis / 9 oktober 2020

AAKO is klaar voor de toekomst

Internationale distributie van chemicaliën is precisiewerk. Het in Leusden gevestigde bedrijf AAKO heeft zich sinds haar oprichting in 1945 ontpopt tot een specialist in het leveren van chemicaliën aan de meest uiteenlopende branches. Om de bedrijfsprocessen ook de toekomst soepel te laten verlopen, zorgde Xcellent voor een ingrijpende update van de IT-huishouding.

Chemie is exacte wetenschap. Misschien is de ontwikkeling van chemicaliën wel exacter dan welke branche dan ook. Een eindeloze reeks productieprocessen in de meest uiteenlopende industrieën zijn afhankelijk van zorgvuldig geproduceerde chemische componenten. Een kleine hapering in een proces kan verstrekkende gevolgen hebben.

Frits Cremer Eindhoven met zijn hond

Specialist

Maar niet alleen de ontwikkeling, óók de distributie van chemicaliën is precisiewerk. The devil is in the details: kwaliteitseisen luisteren méér dan nauw, wet en regelgeving zijn in alle landen verschillend en diepgaande kennis van markten is onontbeerlijk. AAKO heeft juist van deze tak van sport haar specialiteit gemaakt. Al sinds 1945 speelt het in Leusden gevestigde bedrijf een belangrijke rol in de wereldwijde distributie van chemicaliën. Met kantoren in Nederland, Israël en Noord-Afrika en diverse distributeurs binnen en buiten Europa voorziet AAKO diverse bedrijven in onder meer de cosmeticabranche, de gewasbeschermingsmiddelenindustrie en de wasmiddelensector van belangrijke grondstoffen of eindproducten.

Onschatbare waarde

In een bedrijf als AAKO is IT van onschatbare waarde, legt directeur Frits Cremer Eindhoven uit. “Het is van groot belang dat we vanuit alle locaties direct inzicht hebben in onze voorraden en de status van bestellingen. Het is belangrijk dat onze medewerkers, toeleveranciers en opdrachtgevers in de verschillende tijdzones probleemloos met elkaar kunnen communiceren.”

Vanuit huis werken

Met een aantal aanpassingen binnen het bedrijf veranderde tevens de visie op IT, vertelt Cremer Eindhoven. “In 2019 voerden we fysieke veranderingen door in het pand, waardoor er minder vanuit de traditionele kantooromgeving kon worden gewerkt. Zo ontstond de wens om vanuit huis beter toegang te krijgen tot systemen en gegevens, zonder de veiligheid in gevaar te brengen.”

Vijf componenten

Xcellent, al zo’n tien jaar de vaste IT-partner van AAKO, bracht de wensen en eisen in kaart. Service manager Kevin van Beek legt uit hoe dat in zijn werk ging: “Aanvankelijk leek het erop dat de backup server niet meer aansloot bij de verwachtingen van AAKO. Maar daar bleef het niet bij: toen we de ambities van de organisatie helder op het netvlies kregen, kwamen we tot de conclusie dat de volledige IT-inrichting te traditioneel was geworden voor de nieuwe manier van werken. Het moest veiliger en vooral makkelijker worden voor de medewerkers.” Het traject dat vervolgens werd doorlopen bestond uit vijf componenten, vertelt Kevin: “We vervingen de servers en vervolgens werden de werkplekken aangepakt. Het netwerk werd vernieuwd en Office 365 werd geïmplementeerd. Ten slotte besteedden we veel tijd en aandacht aan misschien wel het belangrijkste onderdeel van het proces: awareness. Met training en toelichting leerden de medewerkers hoe zij het beste uit Office 365 konden halen en hoe zij hun werk zo veilig en makkelijk mogelijk konden maken. Dat zorgde voor draagvlak onder alle doorgevoerde veranderingen.”

Vinger aan de pols

Frits Cremer Eindhoven kijkt tevreden terug op het veranderingstraject. “We werken structureel niet meer alleen op kantoor en vergaderen via Teams. Tegelijkertijd hoeven we geen zorgen te hebben over veiligheid en continuïteit. Dat is prettig.”
Om ervoor te zorgen dat dit zo blijft, houdt Kevin een vinger aan de pols: “We houden de situatie continu scherp in de gaten. We monitoren de prestaties van het netwerk en lossen eventuele ongeregeldheden proactief op. Op regelmatige basis rapporteren we de situatie aan de opdrachtgever, zodat AAKO zich met een gerust hart op haar core business kan storten.”

 

Lars Nieuwenhuis
Stuur mij een bericht als je meer wil weten over het nieuwe werken met Office365 of deze samenwerking. Ik neem graag contact met je op.

Contact