Xcellent is een onderdeel van Dustin. Wij zijn nog steeds dezelfde mensen met dezelfde diensten, maar onderdeel van een groter bedrijf. Samen kunnen we u nog beter helpen. Met meer diensten, oplossingen en interessante aanbiedingen.

Dustin is een toonaangevende IT-partner in Scandinavië en de Benelux. Ontdek ons volledige aanbod op de Dustin website of bezoek de Xcellent website.

Xcellent is part of Dustin. We are still the same people with the same services but part of a bigger company. Together we can help you even better. With more services, solutions and interesting offerings.

Dustin is a leading IT partner in the Nordics and Benelux. Explore our full offering on the Dustin website or visit the Xcellent website.

U wordt binnen 10 seconden doorverwezen naar dustin.nl

Lars Nieuwenhuis / 11 mei 2021

Bestand zoeken? Gebruik de Microsoft Edge-zoekfunctie

Edge kennen we als de nieuwe Microsoft-browser en opvolger van Internet Explorer die de concurrentie moet aangaan met de grote kanonnen Chrome en Safari. Misschien komt de naam Edge wel voort uit de Engelse uitdrukking ‘have the edge on’. Ofwel, een voordeel hebben over iets of iemand. Op een bepaald gebied heeft Microsoft Edge namelijk een streepje voor op de concurrentie: de zoekfunctie. Typ je zoekopdracht in de adresbalk en Edge speurt het internet af. Niet heel bijzonder, want dat doen zoekmachines van andere internetbrowsers ook. Maar, nu komt het. Een extra optie ‘werk’ verschijnt als tabblad in beeld waarmee ook de Office 365-omgeving van jouw organisatie binnenstebuiten wordt gekeerd!

edge zoekfunctie blog xcellent

Edge en Office 365: een geweldige combinatie

Zoeken naar een document kan een tijdrovende klus zijn en een hoop frustratie opleveren. Tijd die we liever nuttig besteden. Gebruik daarom de Edge zoekfunctie en zoek direct over alle documenten in de Office 365-omgeving – waar jij toegang toe hebt. Edge laat geen steen onomgekeerd en zoekt bijvoorbeeld in OneNote, Teams (kanaal, chat), SharePoint en OneDrive for Business.

Gebruik Microsoft Bing als zoekmachine in de adresbalk

Om de uitgebreide Edge zoekfunctie te gebruiken, moeten we een aantal dingen controleren. De bijzondere zoekfunctie van Edge werkt alleen wanneer Microsoft Bing als zoekmachine staat ingesteld voor de adresbalk. Dit is een standaardinstelling. Als je Bing niet hebt gewisseld met bijvoorbeeld Google, zou het goed moeten staan. Minstens zo belangrijk: zorg dat je bent ingelogd met jouw werkaccount binnen Edge. Gebruik je meerdere accounts in Edge? Check dan of je de juiste geselecteerd hebt. In het zeldzame geval dat de zoekfunctie nog niet werkt kun je het beste contact opnemen met jouw M365 administrator. Het kan zijn dat deze persoon het een en ander heeft uitgeschakeld.

Zoekgebied verkleinen

De weg ligt open. We gaan ervan uit dat alle hobbels zijn genomen. Het uitgebreide zoeken binnen de Office 365-omgeving kan beginnen. De zoekfunctie van Edge beperkt zich trouwens niet tot bestanden. Edge zoekt bijvoorbeeld ook naar personen, gesprekken en groepen. Weet je in welke categorie jouw zoekopdracht valt? Verklein dan het zoekgebied en kies voor een van de categorieën links in beeld:

  • Alles (Standaard)
  • Personen
  • Groepen
  • Sites
  • Bestanden
  • Gesprekken

microsoft edge zoekfunctie xcellent amersfoort

Vanaf mobiel direct toegang tot werkbestanden

Last but not least: vanaf mobiel heb je direct toegang tot jouw laatste werkbestanden! Typ een zoekopdracht, genereer met rechtermuisknop een QR-code van het resultaat en scan deze met je smartphone.

Microsoft Delve

Gebruik je toch liever een andere browser, maar wil je wel snel kunnen zoeken naar bestanden in de Office 365-omgeving? Bekijk dan eens Microsoft Delve. De naam zegt het al. Deze app ‘graaft’ en daalt af tot in de diepste krochten van Office 365. Zo vind jij altijd wat je zoekt. Als datgene wat je zoekt bestaat natuurlijk…

Wil jij meer handige tips ontvangen en op de hoogte blijven van ICT-ontwikkelingen? 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze nieuwste blogs, events en belangrijke ITontwikkelingen. Iedere maand lichten we een Office 365 applicatie uit en delen we op social media wekelijks onze nieuwste blogs. Stay tuned!

Lars Nieuwenhuis
Als Sales Director bij Xcellent help ik je graag met vragen over het slim inrichten van je ICT-omgeving en het optimaal gebruiken van de Office 365-applicaties. Stuur mij een bericht en ik neem contact met je op.

Contact