Xcellent is een onderdeel van Dustin. Wij zijn nog steeds dezelfde mensen met dezelfde diensten, maar onderdeel van een groter bedrijf. Samen kunnen we u nog beter helpen. Met meer diensten, oplossingen en interessante aanbiedingen.

Dustin is een toonaangevende IT-partner in Scandinavië en de Benelux. Ontdek ons volledige aanbod op de Dustin website of bezoek de Xcellent website.

Xcellent is part of Dustin. We are still the same people with the same services but part of a bigger company. Together we can help you even better. With more services, solutions and interesting offerings.

Dustin is a leading IT partner in the Nordics and Benelux. Explore our full offering on the Dustin website or visit the Xcellent website.

U wordt binnen 10 seconden doorverwezen naar dustin.nl

Tobias Algra / 12 september 2017

Smartphone beveiliging in vier stappen!

We gebruiken de smartphone misschien wel meer dan onze pc of laptop. Hij staat vaak tjokvol gegevens die we liever niet op straat zien belanden. En dan kun je ‘m vanwege de geringe omvang ook nog snel kwijtraken.

Het gebruik van een mobiel brengt risico’s met zich mee. Toch laat de beveiliging ervan nog te vaak te wensen over. Terwijl je als gebruiker met vrij simpele maatregelen al de nodige bescherming kunt inbouwen. Hoe? Met het doorlopen van de volgende vier stappen is het al een stuk veiliger om met je smartphone op pad te gaan.

1. Stel een sim- en pincode in

Stel een sim- en pincode in, zodat je alleen daarmee toegang krijgt tot het systeem van je smartphone. Dat lijkt hartstikke logisch, maar toch zijn er nog mensen die het niet doen.

2. Blijf up-to-date met je smartphone

Geef updates een kans. Installeer ze zodra ze nieuw verschijnen. Het gaat namelijk geregeld om securityupdates, waarmee je smartphone tegen de nieuwste gevaren wordt beveiligd. Hetzelfde geldt voor updates voor apps die je gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan de app van je bank. Het is belangrijk dat je die up-to-date houdt om je te wapenen tegen internetcriminelen.

3. Pas schijfencryptie toe

Pas schijfencryptie toe, gekoppeld aan je pincode. Een extra drempel om ervoor te zorgen dat de gegevens op je smartphone vergrendeld en dus veilig blijven, mocht hij in verkeerde handen vallen. Enige nadeel dat eraan kleeft: als je je pincode vergeet, kun je niet meer bij je gegevens. Schrijfencryptie is vrij eenvoudig zelf toe te passen. Klik voor instructies, afhankelijk van je besturingssysteem, op een van de volgende links: Windows, Android, Apple

4. Installeer diefstalsoftware

Installeer diefstalsoftware. Soms is die beschikbaar op de smartphone zelf, maar er zijn ook diverse apps voor. Dankzij de diefstalsoftware kun je je smartphone onder meer op afstand terugvinden, je gegevens wissen en je smartphone blokkeren zodat je de dief buitenspel zet.

Als extra slot op de deur zou je ook nog antivirussoftware en -apps kunnen installeren, zodat je malware en andere virussen geen kans geeft. Bedrijven kunnen er ook nog voor kiezen om alle devices van alle medewerkers te beveiligen middels Mobile Device Management. Met een centrale tool wordt dit technisch afgedwongen én beheerd.

Denk niet te lichtzinnig

Mijn advies: vermijd risico’s, neem maatregelen. Oók voor je smartphone. De algemene teneur is: ‘Ik heb een goede smartphone, dus het zit wel snor met de beveiliging.’ Het nemen van maatregelen zit er nog niet ingebakken. En dat is eigenlijk gek. We voorzien onze servers en laptops van firewalls en andere protectie, maar beschermen onze smartphones niet of nauwelijks. Terwijl ook die vol zit met gegevens. Neem contact op met één van onze informatiespecialisten.

Tobias Algra
Tobias is security officer bij Xcellent. Stuur mij een bericht en ik neem contact met je op.

Contact