Xcellent is een onderdeel van Dustin. Wij zijn nog steeds dezelfde mensen met dezelfde diensten, maar onderdeel van een groter bedrijf. Samen kunnen we u nog beter helpen. Met meer diensten, oplossingen en interessante aanbiedingen.

Dustin is een toonaangevende IT-partner in Scandinavië en de Benelux. Ontdek ons volledige aanbod op de Dustin website of bezoek de Xcellent website.

Xcellent is part of Dustin. We are still the same people with the same services but part of a bigger company. Together we can help you even better. With more services, solutions and interesting offerings.

Dustin is a leading IT partner in the Nordics and Benelux. Explore our full offering on the Dustin website or visit the Xcellent website.

U wordt binnen 10 seconden doorverwezen naar dustin.nl

Richard Groot Roessink / 12 januari 2020

Dé oplossing voor slim samenwerken: Microsoft Teams

Ken je dat? Je werkt samen met een team aan een project maar regelmatig raak je het overzicht kwijt door alle documenten die jullie in de loop der tijd verzameld hebben. Of erger nog, iedereen heeft een andere versie van het document en je weet niet meer welke nu up-to-date is. Om de chaos compleet te maken heb je verschillende mailwisselingen, een paar appjes en er staat je nog iets bij van een telefoongesprek over belangrijke wijzigingen. Dat moet toch makkelijker kunnen?

Yes, dat kan zeker. Microsoft lanceerde in 2017 de applicatie Teams, een slimme tool die samenwerken een stuk makkelijker én efficiënter maakt. Een recent onderzoek van Forrester, welke in opdracht van Microsoft werd uitgevoerd, toont aan dat Teams de gemiddelde gebruiker zo’n 1 tot 8 uur per week aan tijd bespaart. Tijd die je niet meer kwijt bent aan het zoeken naar informatie of door inefficiënte communicatie.

Het scharnierpunt binnen organisaties

Chatten, video bellen en op afstand vergaderen; maar ook real-time documenten delen binnen één online omgeving. Binnen Microsoft Teams kan het. De app maakt organisaties effectiever en productiever. Het bespaart tijd, verbindt documenten en teamleden binnen één project op eenvoudige wijze en functioneert daardoor als een soepel scharnierpunt binnen organisaties.

samenwerken

Volledige integratie met Microsoft applicaties

De naadloze integratie met andere Microsoft programma’s zoals Word, Excel en Powerpoint zorgt ervoor dat je snel en overzichtelijk documenten kunt delen. De kracht van Microsoft Teams is dat het functioneert als een spil in het web. Vanuit één online omgeving kun je al je projecten managen.

Een ander voordeel van Microsoft teams is dat je meerdere chats per team aan kunt maken, bijvoorbeeld voor de verschillende onderdelen van een project. Zo houd je eenvoudig het overzicht en blijft de communicatie beperkt tot de onderdelen die voor jou relevant zijn.

Tijd om Skype vaarwel te zeggen

Werkte jij tot nu toe met Skype for business? Tijd om over te stappen. De online versie van Skype for Business zal binnen een aantal jaar uitgefaseerd worden. Nieuwe Office 365 omgevingen worden nu standaard al op Teams ingericht maar bedrijven die momenteel nog met Skype werken krijgen zelf de keuze of ze over willen stappen. Zaak om je tijdig voor te bereiden want vanaf juli 2021 zal Skype for Business niet langer actief zijn.

Het verschil (en grote voordeel) tussen Microsoft Teams en Skype for Business is dat Teams volledig integreert met alle andere Microsoft applicaties en online samenwerken dus een stuk eenvoudiger maakt.

Hoe start je met Microsoft Teams?

Online kun je veel tutorials en blogs vinden over het gebruik van Microsoft Teams. Om Microsoft Teams écht te laten integreren in jullie bedrijfsprocessen is het echter aan te raden om een in-house training te volgen. Om effectief samen te werken, is het belangrijk dat medewerkers de mogelijkheden van Teams leren kennen en om afspraken te maken over hoe jullie dit gaan doen.

Zo bespaar je tijd, energie en verhoog je je productiviteit. Dus doe je jezelf een plezier en zeg gedag tegen die enorme hoeveelheid e-mails en onoverzichtelijk projectmanagement. Wij leren je graag de fijne kneepjes van Teams.

Vraag gerust een adviesgesprek aan met één van onze Office 365 specialisten.

Wil jij meer handige tips ontvangen & op de hoogte blijven van ICT ontwikkelingen?

Wil jij graag meer weten over Microsoft Teams of één van de andere Office 365 apps? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze nieuwste blogs, events en belangrijke ICT ontwikkelingen. Iedere maand lichten we een Office 365 applicatie uit en delen we op social media wekelijks onze nieuwste blogs. Januari is dat Microsoft Teams, dus stay tuned!

Richard Groot Roessink
Als Office 365 specialist bij Xcellent help ik je graag met vragen over het slim inrichten van je ICT omgeving én het optimaal gebruiken van de Office 365 applicaties. Stuur mij een bericht en ik neem contact met je op.

Contact