Dennis Blotenburg / 24 november 2020

Dit wist je nog niet van Outlook

E-mailen, agenda’s beheren, namen en nummers van contactpersonen opslaan en taken bijhouden; we hebben het natuurlijk over Microsoft Outlook. Zonder deze krachtige, doorgewinterde Microsoftapplicatie zouden we allang het overzicht zijn verloren. Outlook is zo ingeburgerd in ons professionele leven, dat je alle ‘ins en outs’ wel kent inmiddels. Maar is dat wel echt zo? Outlook beschikt namelijk over een aantal ‘hidden gems’ waar jij misschien nog niet van op de hoogte was.  

Die vlucht ga je gewoon halen! 

Tijdje geleden een vliegticket geboekt en helemaal vergeten dat je over een paar dagen al op reis gaat? Ja, het komt echt voor. Gelukkig voegt Outlook automatisch boekingen toe aan je agenda. Niet alleen een reminder, maar ook relevante informatie zoals de bevestigingscode, volgnummer en zelfs een snelkoppeling naar je ticket of reservering. Dit geldt trouwens niet alleen voor vliegtickets, maar ook voor hotel- of huurautoreserveringen. Zorg er wel voor dat je op tijd vertrekt, want Outlook heeft (nog) geen zicht op reistijd. 

Outlook

Negeren die handel 

Zucht. Een e-mailthread waar geen einde aan komt. Erger nog, jij maakt geen deel (meer) uit van de discussie, maar krijgt wel alle e-mails in je Postvak IN, omdat je toevallig in de lijst met geadresseerden staat. Je kan natuurlijk elk e-mailbericht handmatig verwijderen, maar deze tijd besteed je liever op een andere manier. Gelukkig biedt Outlook de mogelijkheid om de hele mailwisseling te negeren. Alle berichten uit het verleden worden automatisch gedropt in de ‘verwijderde items’ map en nieuwe berichten worden ook in deze map ondergebracht. Krijg je toch spijt van je beslissing? Dan kan je met de ‘negeren stoppen’ optie de boel redden, mits alle genegeerde mails nog in je verwijderde items map staan en niet door de digitale shredder zijn gehaald – ofwel definitief zijn verwijderd. 

Doe je ogen een plezier met de ‘Dark Modus 

Het is zover! Je kan eindelijk de achtergrond van e-mails aanpassen naar zwart (eigenlijk donkergrijs, bijna zwart). Outlook gebruikers keken hier reikhalzend naar uit. Nu vraag je je misschien af waarom dit zo belangrijk is? Heel simpel, niet iedereen is opgewassen tegen het felle licht dat een beeldscherm uitstraalt bij lichte achtergronden. Langdurige blootstelling aan dit felle licht kan vervelende gevolgen hebben voor personen die hier gevoelig voor zijnknallende koppijn of zelfs migraineSoftwareontwikkelaars, die soms hele dagen in hun beeldscherm leven, werken dan ook veel liever met een zwarte achtergrond. En nu is deze functie ook beschikbaar voor jou! Erg welkom als jij gevoelig bent voor licht en veel tijd besteed in Outlook. 

Outlook Xcellent

Gebruik @vermeldingen voor extra motivatie 

Stuur je weleens een e-mail naar een heleboel personen, maar heb je eigenlijk van slechts enkele personen een antwoord nodig? Dan kan je deze personen extra motiveren door de handige @mention functie van Outlook te gebruikenTyp in je bericht het alom bekende ‘@’ tekentje vóór de naam van een ontvanger en er gebeuren 3 magische dingen: 

  • De naam van deze persoon wordt automatisch in het ‘Aan’ vak van het bericht geplaatst; 
  • Outlook markeert de naam van deze persoon in de berichttekst; 
  • Gemarkeerde personen ontvangen de e-mail met het @-symbool in de berichtenlijst, zodat ze weten dat ze bij naam zijn genoemd. 

Wil jij meer handige tips ontvangen & op de hoogte blijven van ICT ontwikkelingen?

Wil jij graag meer weten over Outlook of een van de andere Office 365 apps? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze nieuwste blogs, events en belangrijke ICT ontwikkelingen. Iedere maand lichten we een Office 365 applicatie uit en delen we op social media wekelijks onze nieuwste blogs. Stay tuned!

Dennis Blotenburg
Als Office 365 specialist bij Xcellent help ik je graag met vragen over het slim inrichten van je ICT omgeving én het optimaal gebruiken van de Office 365 applicaties. Stuur mij een bericht en ik neem contact met je op.

Contact