Xcellent is een onderdeel van Dustin. Wij zijn nog steeds dezelfde mensen met dezelfde diensten, maar onderdeel van een groter bedrijf. Samen kunnen we u nog beter helpen. Met meer diensten, oplossingen en interessante aanbiedingen.

Dustin is een toonaangevende IT-partner in Scandinavië en de Benelux. Ontdek ons volledige aanbod op de Dustin website of bezoek de Xcellent website.

Xcellent is part of Dustin. We are still the same people with the same services but part of a bigger company. Together we can help you even better. With more services, solutions and interesting offerings.

Dustin is a leading IT partner in the Nordics and Benelux. Explore our full offering on the Dustin website or visit the Xcellent website.

U wordt binnen 10 seconden doorverwezen naar dustin.nl

Lars Nieuwenhuis / 13 april 2021

Excel-bestand omzetten naar Microsoft Lists

Passieve data in een Excel-bestand écht voor je laten werken of ben je op zoek naar een betere grafische voorstelling? Converteer dan een Excel-bestand naar een lijst in Microsoft Lists en giet data in een nieuw jasje. Overzichtelijk, maar ook intelligent. Laat deze slimme lijsten taken en regels voor je bijhouden en beheren. Automatiseer acties met Power Automate en Microsoft Lists doet de rest. In deze blogpost leggen we uit hoe je een Excel-bestand omzet naar een lijst. Volg een aantal simpele stappen en profiteer van deze handige gimmick!

microsoft list excel xcellent

Een korte check

Voordat we een Excel-lijst omzetten naar een lijst in Microsoft Lists gaan we eerst iets checken. Het Excel-bestand moet namelijk een officiële Excel-tabel bevatten! Is dit nog niet het geval? No biggie. Een tabblad met ruwe data in Excel zet je eenvoudig om naar een tabel door op ‘Invoegen > Tabel’ te klikken. Selecteer alle rijen en kolommen die je nodig hebt en Excel doet de rest. Er verandert in principe niet veel. Behalve dan dat de gekozen data nu als tabel verschijnt met filterbare headers. En dat is precies wat Microsoft Lists nodig heeft voor de transformatie.

Nieuwe lijst aanmaken in Microsoft Lists

Nu we zeker weten dat het Excel-bestand een tabel bevat begeven we ons naar Office.com. Eenmaal aangekomen volgen we een aantal stappen:

 • 1) Kies voor nieuwe lijst
 • 2) Selecteer ‘Uit Excel’
 • 3) Kies een Excel-bestand op OneDrive of lokaal vanaf je PC
 • 4) Klik op volgende
 • 5) Optioneel: staan er meerdere tabellen in je Excel-bestand? Kies dan linksboven de tabel die je wilt omzetten

Tabel lay-out opmaken

Het is nu tijd voor een final check. Een hele belangrijke welteverstaan. Microsoft Lists heeft het zware werk al voor je gedaan. De headers en onderliggende data zijn nu zichtbaar. Het enige wat rest is controleren of de kolomtypen van de headers correct zijn aangeduid als ‘een regel tekst’, ‘cijfer’, etc. Is dit niet het geval? Selecteer dan in de dropdown het juiste kolomtype. Kies voor volgende. Je krijgt nu de optie om de lijst een andere naam te geven. Standaard wordt de oorspronkelijke Excel-bestandsnaam overgenomen, maar je kunt hier ook een andere naam opgeven. Geef jouw lijst nu extra schwung en kies een kleur en lijst-icoontje die past bij het thema van de gegevens. Laatste stap: sla de lijst op in ‘mijn lijsten’ als het voor persoonlijk gebruik is of in Teams als je de lijst wilt delen met anderen. Klik op ‘maken’ en off we go!

xcellent microsoft lists

Voordelen Excel-bestand omzetten naar een lijst in Microsoft Lists

 • Betere grafische weergave;
 • Automatiseer processen met regels;
 • Taken en regels bijhouden en beheren;
 • Efficiënt lijsten organiseren;
 • Volledig geïntegreerd in Office 365;
 • Visualiseer en/of werk met gegevens op verschillende manieren;
 • Real-time samenwerken in lijsten met collega’s.

Volg een Office 365 training bij een van onze specialisten

Wil je meer weten over efficiënt werken met Microsoft Lists en andere Office 365 apps? Volg dan een training bij Xcellent en we leren je alle fijne kneepjes. Vraag gerust een adviesgesprek aan bij een van onze Office 365 specialisten.

Wil jij meer handige tips ontvangen & op de hoogte blijven van IT-ontwikkelingen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze nieuwste blogs, events en belangrijke IT–ontwikkelingen. Iedere maand lichten we een Office 365 applicatie uit en delen we  op social media wekelijks onze nieuwste blogs. Stay tuned!

Lars Nieuwenhuis
Als Sales Director bij Xcellent help ik je graag met vragen over het slim inrichten van je ICT-omgeving en het optimaal gebruiken van de Office 365-applicaties. Stuur mij een bericht en ik neem contact met je op.

Contact