Xcellent is een onderdeel van Dustin. Wij zijn nog steeds dezelfde mensen met dezelfde diensten, maar onderdeel van een groter bedrijf. Samen kunnen we u nog beter helpen. Met meer diensten, oplossingen en interessante aanbiedingen.

Dustin is een toonaangevende IT-partner in Scandinavië en de Benelux. Ontdek ons volledige aanbod op de Dustin website of bezoek de Xcellent website.

Xcellent is part of Dustin. We are still the same people with the same services but part of a bigger company. Together we can help you even better. With more services, solutions and interesting offerings.

Dustin is a leading IT partner in the Nordics and Benelux. Explore our full offering on the Dustin website or visit the Xcellent website.

U wordt binnen 10 seconden doorverwezen naar dustin.nl

Richard Groot Roessink / 26 januari 2021

Forms quiz voor kennischecks en afnemen toetsen

Bij quizzen denk je misschien aan een informele setting. Een pub quiz bijvoorbeeld. Gezellig met vrienden in de kroeg strijden tegen andere teams. Biertje erbij en hopen dat iedereen heeft opgelet op school. Maar helaas, een quiz met een (grote) groep mensen samen in een ruimte zit er voorlopig nog niet in vanwege Corona. Wees niet getreurd, Microsoft Forms biedt uitkomst in de vorm van een digitale quiz. Niet alleen voor de lol, maar ook voor serieuze zaken. Organisaties gebruiken Microsoft Forms bijvoorbeeld voor kennischecks en scholen nemen digitaal toetsen af bij leerlingen. De uitslag is snel bekend en de tussenstand in real-time zichtbaar. Personen die niet bij de les waren, vallen door de mand en moeten kennis bijspijkeren voor de herkansing. In dit blog leggen we uit hoe je Forms quiz kan inzetten voor jouw organisatie of onderwijsinstelling en bespreken we enkele bijzondere features. Ook geven we handige tips over het delen van de antwoorden en uitslag. 

Kennischeck in quizvorm

Als Office 365 specialisten blijven we hameren op veilig omgaan met data in de verschillende apps. Onder het mom van ‘beter voorkomen dan genezen’ adviseren wij dan ook dat alle Office 365 gebruikers binnen een organisatie een training volgen op het gebied van ‘security en compliance’. Een dergelijke training is een grote stap in de goede richting, maar hoe controleer je als organisatie of iedereen wel écht bij de les was? Zijn werknemers na zo’n training bijvoorbeeld in staat om veilig data te delen met externe partijen?

Forms quiz xcellent

Uitslag in real-time zichtbaar 

Microsoft Forms biedt een helpende hand. Belangrijke onderwerpen die tijdens zo’n training aan bod komen, verwerk je vervolgens in quizvorm met ‘multiple choice’ vragen. Leg de lat niet te laag, gebruik je fantasie en ga verder dan alleen ja/nee antwoorden. We willen natuurlijk voorkomen dat mensen slagen door per ongeluk veel antwoorden goed te gokken. De uitslag is in real-time zichtbaar in Forms, dus waarschijnlijk merk je al vrij snel of de training een succes was, of dat het tijd is voor een extra sessie. Als brein achter de quiz kan je direct of op een later moment de uitslag delen. Direct delen en niemand hoeft in spanning te zitten. Later delen kan handig zijn als je zelf eerst de antwoorden wilt checken, bijvoorbeeld voor evaluatiedoeleinden.

Forms voor organisaties én onderwijs 

Zo’n quiz – in dit geval een toets – open je direct in browsers op diverse apparaten. Op werk, onderweg of gewoon thuis. Forms heeft een aantal hele mooie features die het afnemen van zo’n toets interactiever en gebruikersvriendelijker maakt. Heel handig voor organisaties, maar ook voor het onderwijs. Zo geef je specifieke personen en groepen instructies mee of gebruik je de in-quiz-feedback functie; hiermee krijgt iemand direct feedback bij een bepaald (fout) antwoord. Dit kan je per vraag instellen. Bijvoorbeeld: ‘Dit antwoord is fout, lees nogmaals sectie/hoofdstuk 2…..’. Erg effectief, want zo weet iemand direct waar de juiste informatie staat. Of de eindstreep nou wel of niet is gehaald…

Forms quiz Xcellent

Digitaal toetsen afnemen met Forms 

Met alle Corona maatregelen is Forms een geweldige manier voor scholen om toetsen af te nemen op afstand. Gebruik vooral multiple choice vragen; dit scheelt een hoop nakijkwerk en de uitslag is direct bekend. Zo weet je als leerkracht meteen of al die lessen op afstand met Microsoft Teams zijn blijven hangen. 

Andere voordelen voor het onderwijs: 

  • Maak toetsen of peilingen en bekijk de resultaten real-time in Forms als ze binnenkomen; 
  • Deel eenvoudig toetsen met leerlingen of studenten via een webbrowser, ook op mobiele apparaten;
  • Deel een toets met andere docenten voor evaluatiedoeleinden;
  • Gebruik Forms formulieren om ouders te betrekken bij het onderwijs van de kinderen. Stel bijvoorbeeld een vragenlijst samen en kom erachter hoe ouders denken over bepaalde zaken; 
  • Gebruik de ingebouwde analyse om testresultaten van leerlingen te evalueren; 
  • Exporteer testresultaten naar Excel voor aanvullende analyses, met bijvoorbeeld Microsoft Power BI.

Volg een training en ontdek alle ins en outs van Microsoft Forms

Benieuwd naar andere Forms toepassingen en voordelen voor jullie organisatie ? Volg dan een training bij een van onze Office 365 specialisten. Wij leren jou en je collega’s graag de fijne kneepjes, zodat Forms geen geheimen meer kent. Vraag gerust een adviesgesprek aan met één van onze Office 365 specialisten.

Wil jij meer handige tips ontvangen & op de hoogte blijven van ICT ontwikkelingen?

Wil jij graag meer weten over de uitgebreide mogelijkheden van Office 365 for Business? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze nieuwste blogs, events en belangrijke ICT ontwikkelingen. Iedere maand lichten we een Office 365 applicatie uit en delen we op social media wekelijks onze nieuwste blogs. Stay tuned!

Richard Groot Roessink
Als Office 365 specialist bij Xcellent help ik je graag met vragen over het slim inrichten van je ICT omgeving én het optimaal gebruiken van de Office 365 applicaties. Stuur mij een bericht en ik neem contact met je op.

Contact