Xcellent is een onderdeel van Dustin. Wij zijn nog steeds dezelfde mensen met dezelfde diensten, maar onderdeel van een groter bedrijf. Samen kunnen we u nog beter helpen. Met meer diensten, oplossingen en interessante aanbiedingen.

Dustin is een toonaangevende IT-partner in Scandinavië en de Benelux. Ontdek ons volledige aanbod op de Dustin website of bezoek de Xcellent website.

Xcellent is part of Dustin. We are still the same people with the same services but part of a bigger company. Together we can help you even better. With more services, solutions and interesting offerings.

Dustin is a leading IT partner in the Nordics and Benelux. Explore our full offering on the Dustin website or visit the Xcellent website.

U wordt binnen 10 seconden doorverwezen naar dustin.nl

Xcellent / 20 oktober 2020

Hoe creëer je thuis ook een fijne werkplek?

We mochten langzaam weer even naar kantoor, maar voorlopig werken we toch weer zoveel mogelijk thuis. En dan kun je zomaar eens tegen wat problemen aanlopen. Wellicht is je tafel niet hoog genoeg, zit je stoel toch een stuk minder lekker dan de ergonomische stoel die je op kantoor hebt en erger je je enorm aan die trage wifi verbinding die je thuis hebt. Hoe kun je er tóch voor zorgen dat je een fijne werkplek voor jezelf creëert in je huis. Wij helpen je op weg met een aantal bruikbare tips.

Goede houding

Een eetkamerstoel zal helaas nooit kunnen concurreren met een ergonomische bureaustoel als het gaat om comfort en houding. Toch zijn er wel zaken waar je aan kunt denken om ook thuis op een goede manier te zitten. Probeer bijvoorbeeld eens een kussen in je onderrug te leggen voor meer steun in je lenden. Wees je bewust van je houding en de energie die het je (extra) kost; je lichaam moet nu harder werken om rechtop te blijven zitten. Daarom is nu nog belangrijker om regelmatig pauzes te houden. Instrueer jezelf om ieder uur op te staan, een rondje te lopen of rek- en strek oefeningen te doen. Inspiratie nodig voor oefeningen?

Tip: vraag eens aan je werkgever of je jouw fijne bureaustoel op je thuiswerkkantoor mag neerzetten.

goede houding

Daglicht VS zonlicht

Op kantoor zul je normaal gesproken werken in kunstmatig licht of daglicht (lucky you!). Thuis kan dit nog weleens een uitdaging zijn. Denk aan de eettafel bij dat zonnige raam. Als je probeert te werken en je moet concentreren op een beeldscherm kan de zon erg hinderlijk zijn. Het kan helpen om de eettafel een (kwart) slag te draaien. Let ook eens op wanneer de zon naar binnen schijnt op je werkplek, vaak is dat alleen de ochtend/begin van de middag of juist het einde van de dag. Probeer je werkschema hierop aan te passen en zorg dat je andere taken doet op deze momenten.

Geluid isoleren

In een thuisomgeving kun je makkelijk afgeleid worden door de vele geluiden. De stofzuiger, afzuiger, vaatwasser, spelende kinderen, huisdieren en ga zo maar door. Sommige mensen kunnen zich hier goed voor afsluiten, anderen zijn juist heel gevoelig voor dit soort prikkels. Het kan dan enorm helpen om jezelf even ‘af te sluiten’. Bijvoorbeeld met een draadloze koptelefoon of goede oordopjes.

Wist je trouwens dat klassieke muziek je concentratie en productiviteit enorm kan verhogen? Probeer het maar eens, met Mozart op de achtergrond heb jij dat rapport zo af 😉

wifi signaal

Optimaliseer je wifi

Het is goed mogelijk dat je eerder niet hebt opgemerkt dat je wifi thuis eigenlijk helemaal niet zo goed is. Het signaal is te zwak of het valt regelmatig weg. Je kunt dit eenvoudig controleren door met je muis op je wifi signaal rechts onderin je scherm te klikken. Staat het signaal op minder dan 4 streepjes? Dan kun je zelf ook iets doen om je wifi ontvangst te verbeteren. We geven je een aantal tips:

  • Zet je router op een centrale plek en plaats deze zo hoog mogelijk
  • Check of er storende elektrische apparaten zijn die je signaal verstoren. Bekende ‘stoorzenders’ zijn babyfoons, weerstations en alarmsystemen
  • Check of je wifi signaal op de meest ideale frequentie is ingericht. Je kunt hier verschillende gratis programma’s voor gebruiken (bijvoorbeeld Wifi Analyzer voor Windows), na een korte online analyse zie je welke frequentie het meest geschikt is voor jouw wifi signaal.
  • Wil je op meerdere plekken goed bereik hebben, bijvoorbeeld omdat jij of je partner boven wilt werken? Overweeg dan eens om een acces point (door te trekken met kabel) of een wifi powerline adapter (draadloos). Hiermee creëer je eigenlijk een tweede modem en verruim je het bereik.
  • Ruim je laptop op: een laptop met te weinig beschikbaar interne opslag zorgt ook voor een trage internetsnelheid. Een externe harde schijf kan uitkomst bieden om bestanden op te slaan zodat je meer opslagruimte vrijmaakt op je laptop.

Meer tips?

We hopen dat we je hiermee hebben geholpen om jouw werkplek in huis ook tot een comfortabele kantooromgeving om te toveren. Mocht je meer tips hebben voor mensen die thuis werken, deel ze gerust in een reactie onder onze post.

Xcellent
Bij Xcellent vinden we vitaliteit belangrijk, niet alleen onder onze eigen medewerkers maar ook bij anderen. We inspireren daarom regelmatig met online blogs, infographics en filmpjes.

Contact