Xcellent is een onderdeel van Dustin. Wij zijn nog steeds dezelfde mensen met dezelfde diensten, maar onderdeel van een groter bedrijf. Samen kunnen we u nog beter helpen. Met meer diensten, oplossingen en interessante aanbiedingen.

Dustin is een toonaangevende IT-partner in Scandinavië en de Benelux. Ontdek ons volledige aanbod op de Dustin website of bezoek de Xcellent website.

Xcellent is part of Dustin. We are still the same people with the same services but part of a bigger company. Together we can help you even better. With more services, solutions and interesting offerings.

Dustin is a leading IT partner in the Nordics and Benelux. Explore our full offering on the Dustin website or visit the Xcellent website.

U wordt binnen 10 seconden doorverwezen naar dustin.nl

Lars Nieuwenhuis / 6 april 2021

Hoe gebruik je OneNote in Teams?

Ze zeggen weleens: ‘one is the loniest number’. Voor Microsoft OneNote gaat deze vlieger niet op. Je kunt namelijk uitstekend met collega’s in OneNote samen werken. Geen app die zich daar beter voor leent dan Microsoft Teams. Dus bundel de krachten. Verzamel en deel al jullie aantekeningen. Op één plek, want dát is waar de ‘One’ voor staat. In dit blog leggen we uit hoe je OneNote in Teams gebruikt en geven we enkele praktische tips.

teams onenote xcellent

OneNote is het digitale notitieblok waar we persoonlijke aantekeningen bewaren. Office 365-routiniers weten precies hoe nuttig deze app is. Belangrijke aantekeningen altijd en overal bij de hand. Geweldige ingeving? Noteer het in OneNote. Schep orde in de chaos. Breng structuur en overzicht aan en gebruik tabbladen voor verschillende onderwerpen, projecten, etc.

Ken je die gele kleefbriefjes nog?

Nog niet zo lang geleden gebruikten we gele kleefpapiertjes – ook wel post-its genoemd – voor aantekeningen. We maakten er een sport van onze werkplek hiermee te ontsieren. En ja, er ging wel eens een (belangrijke) aantekening verloren. Een schoonmaker die na sluitingstijd wat van die verfrommelde gele papiertjes tegenkwam, wist er wel raad mee. Dat probleem is gelukkig verholpen met de digitale opvolger: OneNote. Noteer je aantekening digitaal en voorkom zinloze speurtochten naar verloren notities.

OneNote in Teams

Dankzij de handige integratie met Teams gebruik je OneNote ook samen met collega’s. Werken jullie aan een bepaald project in Teams? Gebruik OneNote dan als hét verzamelpunt voor alle aantekeningen. Zo heeft het hele team toegang tot relevante notities en loop je minder risico dat je langs elkaar heen werkt.

OneNote toevoegen aan Teams is vrij eenvoudig. Open de Teams app, selecteer het gewenste kanaal en klik op het + teken om een tabblad toe te voegen. OneNote is een populaire Teams-integratie en verschijnt als het goed is meteen bovenaan als suggestie. Staat OneNote er niet tussen? Gebruik dan de zoekfunctie. Je krijgt de volgende opties:

1. Bestaand notitieblok

Check eerst of jullie een bestaand notitieblok kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld vanuit andere kanalen in het Team. Kies voor ‘door notitieblokken bladeren’. Je ziet hier ook recent geopende OneNotes. Selecteer een notitieblok of sectie en kies voor opslaan.

2. Nieuw notitieblok

Met een schone lei starten? Kies dan ‘een nieuw notitieblok maken’. Geef een passende naam op en kies voor opslaan.

onenote in teams

Linksom of rechtsom, het notitieblok (de nieuwe sectie) verschijnt nu als tabbladnaam in het Teams-kanaal. Klik je deze aan, dan opent het OneNote-bestand in Teams. Zo voeg je eenvoudig voor elk apart kanaal een OneNote-sectie toe waar leden ideeën met elkaar delen. Elk kanaal heeft immers een eigen thema en een unieke ledensamenstelling.

Switchen tussen secties en tabbladen

OneNote sectie geopend in Teams? Misschien wil je tussendoor iets noteren voor een ander project of kanaal. Navigeer in dat geval met de handige switch-functie door al jouw notitieblokken. Gebruik hiervoor de navigatieknop: switch onenote Deze vind je in de linker zijbalk van OneNote. Je krijgt nu een compleet overzicht van al jouw notitieblokken. Breng structuur aan, blader door verschillende secties en pagina’s en schakel eenvoudig tussen verschillende notities.

Tip: Teams OneNote bestand openen in desktop app

Nog efficiënter werken? Open dan jouw Teams OneNote bestand in de OneNote desktop app. Hoe? Heel simpel. In de menubalk van OneNote selecteer je OneNote blok > Openen in desktop app. Wijzigingen en nieuwe notities die je in de desktop app van OneNote doorvoert, worden vanaf nu automatisch gesynchroniseerd naar Teams. Zo is het gedeelde notitieblok altijd up-to-date! Omgekeerd zijn wijzigingen die Teams-leden aanbrengen in het notitieblok ook direct zichtbaar in jouw desktop-app. Niets ontgaat jou meer en je hoeft dus niet per sé de Teams app te openen wanneer je snel wat aantekeningen digitaal wil opkrabbelen in een gedeeld notitieblok!

Efficiënt samenwerken met Microsoft Teams 

Benieuwd naar andere functies van Microsoft Teams? Of wil je graag weten hoe Teams jullie bedrijfsprocessen naar een hoger niveau tilt? Volg dan een training bij een van onze office 365 specialisten en leer hoe je zo efficiënt mogelijk samenwerkt met Microsoft Teams. Vraag gerust een adviesgesprek aan bij een van onze Office 365 specialisten.

Wil jij meer handige tips ontvangen en op de hoogte blijven van ICT-ontwikkelingen? 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze nieuwste blogs, events en belangrijke ITontwikkelingen. Iedere maand lichten we een Office 365 applicatie uit en delen we op social media wekelijks onze nieuwste blogs. Stay tuned!

Lars Nieuwenhuis
Als Sales Director bij Xcellent help ik je graag met vragen over het slim inrichten van je ICT-omgeving en het optimaal gebruiken van de Office 365-applicaties. Stuur mij een bericht en ik neem contact met je op.

Contact