Xcellent is een onderdeel van Dustin. Wij zijn nog steeds dezelfde mensen met dezelfde diensten, maar onderdeel van een groter bedrijf. Samen kunnen we u nog beter helpen. Met meer diensten, oplossingen en interessante aanbiedingen.

Dustin is een toonaangevende IT-partner in Scandinavië en de Benelux. Ontdek ons volledige aanbod op de Dustin website of bezoek de Xcellent website.

Xcellent is part of Dustin. We are still the same people with the same services but part of a bigger company. Together we can help you even better. With more services, solutions and interesting offerings.

Dustin is a leading IT partner in the Nordics and Benelux. Explore our full offering on the Dustin website or visit the Xcellent website.

U wordt binnen 10 seconden doorverwezen naar dustin.nl

Xcellent / 23 maart 2020

Hoe houd je je weerstand op peil?

We lezen er al wekenlang niks anders over; het corona virus grijpt ongenadig hard om zich heen. Deskundigen voorspellen dat 50 tot 60% van de Nederlandse bevolking dit virus zal krijgen. Gelukkig krijgen de meeste mensen alleen lichte of milde klachten, slechts een klein deel ondervindt ernstige klachten en moet opgenomen worden in het ziekenhuis (of erger). De laatste groep treft, zoals we inmiddels weten, hoofdzakelijk ouderen en kwetsbare mensen.

Zaak dus om zo gezond mogelijk te blijven in deze moeilijke tijden! De vraag is namelijk niet óf je het krijgt, maar hoe goed jouw lichaam omgaat met de klachten. We geven je daarom graag wat tips om je immuunsysteem (extra) sterk te houden.

Blijf gezond eten

We hopen natuurlijk dat iedereen dit al doet, maar mocht je recent verslapt hebben, pak de draad dan zo snel mogelijk weer op. Probeer iedere dag 2 stuks vers fruit en 200 gram verse groente te eten. Wat zijn daarin de beste keuzes? Kies vooral voor fruit dat een hoge hoeveelheid vitamine C bevat, zoals papaja, zwarte bessen, kiwi, aardbeien of sinaasappel. Onder de groente zijn er ook een aantal soorten bekend als echte ‘weerstandsverhogers’. Denk aan paprika, spruitjes, broccoli, rode peper, spinazie en wortelen.

Vergeet ook niet om voldoende gezonde dierlijke vetten en vitamine D3 binnen te krijgen, bijvoorbeeld via vette vis (schelpdieren, zalm, makreel) of paranoten, peulvruchten en zaden voor de vegetariërs en vegans onder ons.

gezond eten

Drink voldoende water

Dit was altijd al een befaamde tip voor mensen die een gezonde levensstijl aan willen houden en dat heeft niet alleen te maken met het indammen van (snack) honger, het afvoeren van afvalstoffen of het voorkomen van hoofdpijn. Éen van de redenen waarom mensen extra vatbaar worden voor virussen is namelijk doordat ze (onder andere) last hebben van uitgedroogde slijmvliezen, deze zijn vele malen vatbaarder voor griep en verkoudheidsvirussen dan ‘vochtige’ slijmvliezen. Zorg er dus voor dat je continu water blijft drinken en houd je keel vochtig.

Zorg voor voldoende slaap en vermijd stress

Globaal wordt aangeraden om tussen de 7 en 8 uur per nacht te slapen maar deze behoefte verschilt uiteraard per persoon, dit weet je zelf het beste. Vermijd dan ook de valkuil van thuiswerken door iedere avond te laat naar bed te gaan. Houd zoveel mogelijk een vast ritme aan en zorg ervoor dat je lichaam de rust krijgt die het nodig heeft.

Verder raden we aan om, en dat is lastiger gezegd dan gedaan in deze heftige tijden, stress te beperken. Stress heeft namelijk grote invloed op je immuunsysteem en die willen we nu juist sterk houden. Adem dus wat vaker rustig door, schrijf gedachtes op of praat erover met vrienden, collega’s of familie.

Blijf dagelijks bewegen

Je hoeft niet intensief te sporten, maar dagelijkse beweging is erg goed voor je lichaam. Niet alleen om spieren, gewrichten soepel te houden of om je gewicht op peil te houden, maar ook omdat beweging de aanmaak van je witte bloedlichaampjes verhoogt. Deze cellen beschermen je lichaam tegen schadelijke stoffen en ziekteverwekkers. Let op: intensief sporten (duursport) kan je weerstand juist weer (tijdelijk) verlagen. Houd hier rekening mee.

blijf bewegen

Ps. Wil je het helemaal goed doen? Zorg er dan voor dat je lekker in het lente zonnetje beweegt. De zon levert jou weer wat broodnodige vitamine D. Niet vergeten dus, die middagwandeling. Ook als je thuis werkt!

Heb jij meer tips?

We hopen dat je iets gehad hebt aan dit artikel! Dat we namelijk goed moeten letten op onze hygiëne en onderling een veilige afstand moeten bewaren weten we inmiddels wel maar we vonden het waardevol om ook deze gezondheidstips te delen met werkend Nederland. Heb jij na het lezen van dit bericht nog meer aanvullingen om je te wapenen tegen het corona virus? Reageer gerust, we vullen het blog graag aan met meer waardevolle adviezen!

Xcellent
Bij Xcellent vinden we vitaliteit belangrijk, niet alleen onder onze eigen medewerkers maar ook bij anderen. We inspireren daarom regelmatig met online blogs, infographics en filmpjes.

Contact