Xcellent is een onderdeel van Dustin. Wij zijn nog steeds dezelfde mensen met dezelfde diensten, maar onderdeel van een groter bedrijf. Samen kunnen we u nog beter helpen. Met meer diensten, oplossingen en interessante aanbiedingen.

Dustin is een toonaangevende IT-partner in Scandinavië en de Benelux. Ontdek ons volledige aanbod op de Dustin website of bezoek de Xcellent website.

Xcellent is part of Dustin. We are still the same people with the same services but part of a bigger company. Together we can help you even better. With more services, solutions and interesting offerings.

Dustin is a leading IT partner in the Nordics and Benelux. Explore our full offering on the Dustin website or visit the Xcellent website.

U wordt binnen 10 seconden doorverwezen naar dustin.nl

Lars Nieuwenhuis / 2 maart 2021

Hoe voeg je apps toe aan Teams?

Microsoft Teams is een uiterst flexibel platform dat zich continu ontwikkelt. Zo voeg je ook eenvoudig andere apps toe aan Teams. Op meerdere locaties zelfs. Met duizenden beschikbare apps is de keuze er reuze. Niet alleen bekende Microsoft apps, maar ook die van vele andere ontwikkelaars en zelfs eigen ontwikkelde Power Apps. Je voegt apps toe aan een specifiek Teams-kanaal, groeps-chat, één-op-één gesprek of een niveau hoger in het Teams-dashboard (via de Teams app). Handige hulpmiddelen direct bij de hand in de vertrouwde Teams-omgeving. Dat noemen we nou praktisch. We zullen de verschillende routes uitleggen en handige tips geven.

Voeg een app toe als tabblad van een Teams-kanaal of chatgesprek

De app niet alleen zelf, maar samen met jouw teamleden gebruiken? ‘Teamwork makes a dream work’, om het zo maar te zeggen. Voeg in dat geval een app toe binnen een specifiek Teams-kanaal. Navigeer naar dit kanaal en klik rechts bovenin op het + tekentje. Er verschijnt een pop-up venster waar je een app (of bestand) kunt toevoegen als tabblad. Standaard worden bovenaan een aantal recent geopende Microsoft apps voorgesteld om als tabblad toe te voegen. Staat de juiste app er niet tussen? Gebruik dan het zoekveld rechts bovenin en ga op zoek naar jullie app. Via een vergelijkbare route voeg je een app toe als tabblad aan een groeps-chat of één-op-één gesprek. Selecteer de gewenste chat, klik op het + teken, maak jouw keuze en voilà! Dit werkt trouwens niet in een chat met externe personen; behalve als de externe persoon als ‘gast’ in jouw Office365 omgeving bekend of uitgenodigd is.

xcellent apps toevoegen aan teams

Zo makkelijk kan het in theorie gaan. Behalve natuurlijk als de naam van de app jou is ontglipt of je naar een bepaalde functionaliteit zoekt, maar nog niet weet welke app over deze magische eigenschappen beschikt. Rewind: we gaan weer even terug naar het pop-up venster waar je een app kunt toevoegen als tabblad aan een kanaal. Nu kom je terecht op de uitgebreide apps-pagina die ons leven een stuk makkelijker maakt. Verklein je zoekgebied en maak gebruik van diverse zoekcategorieën zoals: populaire apps, nieuwe functies, projectbeheer & analyse en BI.

Apps toevoegen vanuit het Teams-dashboard

Ook een niveau hoger, via het Teams-dashboard voeg je eenvoudig apps toe. Dit kan op verschillende manieren.

apps toevoegen aan teams xcellent amersfoort

Optie 1

Gebruik de drie 3 puntjes teams puntjes in het linker zijbalkmenu. Er opent wederom een venster waar standaard apps staan die je recent hebt toegevoegd of geopend. Staat de app die je zoekt hier niet tussen? Gebruik dan het zoekveld of klik op ‘meer apps’ onder in het venster. Je belandt nu op dezelfde uitgebreide apps-pagina, zoals eerder beschreven. Zoek en selecteer de juiste app en klik op ‘toevoegen’. De app zal nu openen en verschijnt ook links in het zijbalkmenu. Wil je deze app altijd blijven gebruiken? Pin ‘m dan vast door met je muis boven het app-icoontje op de rechtermuisknop te klikken. Kies vervolgens voor ‘vastmaken’. Stonden er al apps in de zijbalk? Dan heeft jouw IT-afdeling al een aantal relevante apps voor je vastgepind. Wel zo makkelijk.

Optie 2

Links onderin kun je ook direct naar de uitgebreide apps pagina navigeren. Misschien wel de meest voor de hand liggende route. Klik het Appsapps icoontje teamsicoontje aan en je belandt direct op de uitgebreide apps-pagina. De rest spreekt nu wel voor zich. Je kan trouwens vanuit optie 1 en optie 2 óók apps direct aan een kanaal of chat toewijzen, als de apps daarvoor geschikt zijn. Kortom, vele wegen leiden naar Rome, ook in Microsoft Teams.

Enkele tips

  • Je kunt ook een specifiek bestand omzetten in een tabblad, mits deze al is geüpload of gedeeld in het chatgesprek of kanaal waar je het tabblad wilt aanmaken;
  • Jullie ICT-administrator moet apps toevoegen aan Teams wel toestaan. Bepaalde apps kunnen ook geblokkeerd worden door de administrator, mocht jouw organisatie dat willen;
  • Ook eigen ontwikkelde apps, bijvoorbeeld Power Apps, kunnen beschikbaar gesteld worden om binnen Teams te gebruiken;
  • Een administrator kan ook een aantal apps – die relevant zijn voor jullie bedrijf of afdeling – standaard toevoegen aan Teams.

Probeer deze apps eens

Naast Microsoft apps zijn er duizenden andere apps om te ontdekken. Met zoveel keuze kan het lastig zijn die ene parel eruit te vissen. Wij helpen je op weg met enkele toppers die – volgens ons – zeker de moeite waard zijn!

  • MindMeister > Tool voor ‘mind mappen’, waarmee je jouw creatieve hersenspinsels kunt vastleggen, ontwikkelen en delen.
  • Adobe Sign > Onderteken officiële documenten met ‘Adobe Sign’. Ideaal om de flow in ‘workflow’ erin te houden.
  • Karma > Geef jouw collega’s een digitaal schouderklopje met toegekende ‘kuddos’. Een complimentje kan nooit kwaad.

Efficiënt samenwerken met Microsoft Teams 

Apps toevoegen aan Teams is slechts een van de vele geweldige toepassingen van Microsoft Teams. Benieuwd naar andere mogelijkheden of wil je graag weten hoe Teams jullie bedrijfsprocessen naar een hoger niveau tilt? Volg dan een training bij een van onze office 365 specialisten en leer hoe je zo efficiënt mogelijk samenwerkt met Microsoft Teams. Vraag gerust een adviesgesprek aan bij een van onze Office 365 specialisten.

Wil jij meer handige tips ontvangen & op de hoogte blijven van ICT-ontwikkelingen? 

Wil jij graag meer weten over Microsoft Teams of een van de andere Office 365 apps? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze nieuwste blogs, events en belangrijke ITontwikkelingen. Iedere maand lichten we een Office 365 applicatie uit en delen we op social media wekelijks onze nieuwste blogsStay tuned!

Lars Nieuwenhuis
Als Sales Director bij Xcellent help ik je graag met vragen over het slim inrichten van je ICT-omgeving en het optimaal gebruiken van de Office 365-applicaties. Stuur mij een bericht en ik neem contact met je op.

Contact