Xcellent is een onderdeel van Dustin. Wij zijn nog steeds dezelfde mensen met dezelfde diensten, maar onderdeel van een groter bedrijf. Samen kunnen we u nog beter helpen. Met meer diensten, oplossingen en interessante aanbiedingen.

Dustin is een toonaangevende IT-partner in Scandinavië en de Benelux. Ontdek ons volledige aanbod op de Dustin website of bezoek de Xcellent website.

Xcellent is part of Dustin. We are still the same people with the same services but part of a bigger company. Together we can help you even better. With more services, solutions and interesting offerings.

Dustin is a leading IT partner in the Nordics and Benelux. Explore our full offering on the Dustin website or visit the Xcellent website.

U wordt binnen 10 seconden doorverwezen naar dustin.nl

Lars Nieuwenhuis / 29 april 2021

Microsoft Viva Insights

Een tijdje terug hebben we Microsoft Viva behandeld: het nieuwe Microsoft platform dat de werknemer centraal stelt. Vandaag zoomen we in op een van de services: ‘Viva Insights’. Dit onderdeel wordt langzaam uitgerold en gaat veel moois brengen. Voor jou als individu, het team, managers en de organisatie. Kortom, alle onderdelen van de motor die het bedrijf draaiende houden. Viva Insights presenteert persoonlijke inzichten en aanbevelingen om jouw productiviteit en welzijn te verhogen. Verbeter jouw werkpatronen en houdt een slag om de arm: plan meer focus tijd in voor ononderbroken, individuele werkzaamheden en neem regelmatig pauze. Managers ontvangen andere inzichten die een beeld schetsen van het reilen en zeilen op de afdeling. 

viva insights inzichten xcellent amersfoort

Viva Insights verzamelt data en presenteert 3 type inzichten:

  • Jouw persoonlijke inzichten;
  • Team inzichten voor de manager;
  • Organisatie inzichten voor de directie.

Persoonlijke inzichten zijn voor jou alleen en niemand anders inzichtelijk. Het dashboard laat bijvoorbeeld zien hoe vaak jij wordt gemaild op een dag en of je buiten kantoren (te)veel noeste arbeid verricht. Insights is begaan met jouw welzijn en geeft direct tips hoe je bepaalde zaken anders invult. Deze services ken je misschien al van MyAnalytics en worden binnenkort volledig geïntegreerd in Viva Insights.

Jouw Privacy is onaantastbaar

Laten we ook meteen de olifant in de kamer bespreken: de informatie die managers ontvangen versus jouw privacy. Al die inzichten voor managers zijn natuurlijk geweldig, maar het kan ook benauwend werken. Een link met ‘big brother is watching you’ is snel gelegd. Wees gerust, jouw persoonlijke inzichten zijn alleen voor jou inzichtelijk. De inzichten die een manager of leidinggevende ontvangt, bevatten anonieme productiviteits- en welzijnsdata, als geheel (dus niet individueel) gepresenteerd. Deze inzichten zijn ook alleen bedoeld om bepaalde trends te herkennen waar een manager actie op kan ondernemen. Geven de rapporten aan dat er (te) weinig focus tijd wordt ingepland of is het risico op een burn-out groot op de afdeling? Dan kan een manager tijdig ingrijpen door bijvoorbeeld de werkdruk te verlagen, taken anders te verdelen of extra personeel aan te nemen. Onze privacy is dus niet in het geding. We kunnen weer rustig ademhalen.

Insights voor de organisatie zijn bedoeld om een beeld te krijgen van de algemene balans en vertellen over medewerker betrokkenheid, de vergadercultuur en klantgerichtheid.

N.B. Voor de manager en organisatie Insights heeft jouw organisatie een extra licentie nodig. 

Meditatie en mindfulness

Vroeger werd hier nog een beetje lollig over gepraat. Of gekscherend bestempeld als ‘zweverig’. Gelukkig weten we inmiddels wel beter. Meditatie en mindfulness zijn krachtige ‘stress reducers’ en zorgen voor de nodige ontspanning. En dat kunnen we goed gebruiken na een lange werkdag. Dankzij de integratie met ‘Headspace’ heb je met Viva Insights binnenkort toegang tot diverse meditatie en mindfulness oefeningen. Gebruik deze tools en je brein zal je dankbaar zijn. Zo kun jij met een leeg hoofd ’s avonds op de bank neerploffen en weer opladen voor de volgende werkdag.

xcellent viva insights mindfulness

Focus tijd inbouwen

De moderne werkdag bestaat o.a. uit vergaderen, bellen, e-mailen en chatten. Zo blijf je lekker bezig, maar rest er weinig tijd om individueel werk te verzetten, zónder afleiding. Plan daarom focus tijd in en ga onafgebroken, individueel aan de slag. Tijdens focus uren worden Teams-chat en oproepen automatisch gedempt. Zo word jij niet afgeleid en ben je tijdelijk vrij van al die prikkels.

Stay connected

Belangrijke contactpersonen waar jij veel mee samenwerkt hebben een streepje voor. Zo’n zakelijk gesmeed verbond moet je wel goed onderhouden. Viva Insights begrijpt dat en geeft jou de optie om verschillende prioriteiten aan contacten te hangen. Ontvang persoonlijke suggesties, 1-op-1 herinneringen en meldingen over openstaande taken en ongelezen gedeelde documenten.

Voeg Viva Insights app toe aan Teams

Vandaag nog starten met Viva Insights? Dat kan! Er is namelijk al een (beperkte) preview beschikbaar die je in Teams kunt gebruiken. De omgeving is nog vrij kaal, maar zal langzaam maar zeker ontwaken. Ontdek alvast de onderdelen ‘verbonden blijven’ en ‘tijd beveiligen’ (focus tijd). De komende tijd zullen steeds meer functies beschikbaar komen. We houden je op de hoogte!

Microsoft Viva ontwikkelingen volgen?

Heeft Microsoft Viva jouw interesse gewekt? Houd dan de Xcellent website in de gaten. De komende tijd zal er steeds meer bekend worden over nieuwe features en modules. Wij houden je natuurlijk op de hoogte! Of schrijf je in op onze nieuwsbrief, dan weet je precies wanneer nieuwe blogs, events en belangrijke ICT ontwikkelingen voorbij komen. Iedere maand lichten we een Office 365 applicatie uit en delen we op social media wekelijks onze nieuwste blogs. Stay tuned!

Lars Nieuwenhuis
Als Sales Director bij Xcellent help ik je graag met vragen over het slim inrichten van je ICT omgeving én het optimaal gebruiken van de Office 365 applicaties. Stuur mij een bericht en ik neem contact met je op.

Contact