Xcellent is een onderdeel van Dustin. Wij zijn nog steeds dezelfde mensen met dezelfde diensten, maar onderdeel van een groter bedrijf. Samen kunnen we u nog beter helpen. Met meer diensten, oplossingen en interessante aanbiedingen.

Dustin is een toonaangevende IT-partner in Scandinavië en de Benelux. Ontdek ons volledige aanbod op de Dustin website of bezoek de Xcellent website.

Xcellent is part of Dustin. We are still the same people with the same services but part of a bigger company. Together we can help you even better. With more services, solutions and interesting offerings.

Dustin is a leading IT partner in the Nordics and Benelux. Explore our full offering on the Dustin website or visit the Xcellent website.

U wordt binnen 10 seconden doorverwezen naar dustin.nl

Lars Nieuwenhuis / 4 mei 2021

Next level vergaderen met Teams

Vergaderen met Teams, dat is inmiddels onze tweede natuur en ingebakken in de dagelijkse routineHoe kan het ook anders nu we massaal remote werken. Om deze ervaring zo persoonlijk mogelijk te houden, biedt Teams verschillende weergavenTeams gaat binnenkort nog een stapje verder met de dynamic view feature. Een dynamische vergaderervaring die compleet autonoom werkt! Tot het zover is, zijn er ook andere manieren om jouw vergaderbeleving te personaliseren. We zullen deze uitleggen en ook wat meer vertellen over wat je kan verwachten van Teams dynamic view feature. 

Het is nog even wachten op de dynamic view feature (kan elk moment live gaan), maar de ‘grote galerij’ en ‘samen modus’ zijn al wel beschikbaar. Check wel onder instellingen dat ‘schakel nieuwe Teams vergaderervaringen in’ staat aangevinkt. Start daarna Teams opnieuw op en je krijgt extra vergaderopties.

Grote galerij

Standaard opent een Teams-vergadering in de normale galerij modus. Deze is vooral geschikt voor kleine vergadergroepen tot 9 personen. Zijn er meer deelnemers? Dan krijgen mensen die hun camera hebben ingeschakeld of veel aan het woord zijn voorrang. Dit kan er natuurlijk toe leiden dat bepaalde deelnemers ondergesneeuwd worden. Alsof je tijdens gym als laatste wordt gekozen voor een potje voetbal. Not cool. Schakel over naar ‘grote galerij’ en iedereen wordt getoond, tot maximaal 49 video feeds. Geen achterblijvers dus. Deze optie komt automatisch beschikbaar als ten minste 10 personen hun webcam hebben ingeschakeld. Deelnemers die alleen audio hebben ingeschakeld hebben minder geluk: wanneer alle vensters bezet zijn, mogen zij het schaamhok in en krijgen ze gezamenlijk een plekje op de grijze balk onderin.

Grote galerij inschakelen

Tijdens een vergadering – met maximaal 49 deelnemers waarvan er minimaal 10 de camera aan hebben staan – klik je boven in Teams op de drie puntjes 3 puntjes teams. Kies nu voor ‘grote galerij’.

Kenmerken grote galerij

  • Beschikbaar vanaf 10 tot maximaal 49 video feeds;
  • Ook geschikt als spreker content wil tonen, bijvoorbeeld op een whiteboard;
  • Met alleen audio kunnen personen ook deelnemen;
  • Rustige weergave.

Zij aan zij met de samen modus

Verbinding met je collega’s is belangrijk, zeker wanneer we digitaal vergaderen met Teams. ‘Samen modus’ brengt het gevoel van saamhorigheid helemaal terug. Het is een virtueel filter voor vergaderingen dat alle deelnemers als avatar in één beeld vangt. Gezellig zij aan zij in een auditorium, theater, vergaderzaal of koffiehuis. Teams gebruikt slimme AI die gezicht en schouders uit het geheel knipt en daarmee jouw avatar creëert. De focus ligt op gezichtsuitdrukkingen en non-verbale communicatie. Next level virtueel vergaderen. Geef elkaar digitale high fives en schouderklopjes voor een moraal boost.

Samen modus inschakelen

Tijdens een vergadering – met minimaal 5 en maximaal 49 deelnemers – klik je boven in Teams op de drie puntjes 3 puntjes teams. Kies nu voor de ‘samen modus’.

Kenmerken samen modus

  • Minimaal 5 en maximaal 49 deelnemers;
  • Ideaal voor vergaderingen met meerdere sprekers;
  • Gebruikt AI;
  • Minder geschikt als er ook content wordt behandeld;
  • Voor alle deelnemers duidelijk wie er aan het woord is;
  • Veel nadruk op lichaamstaal -> belangrijk voor soepele communicatie en ambiance.

Teams Dynamic view feature

Nog even wachten en er komt een derde vergaderervaring onze kant op. Eén die automatisch video feeds en gedeelde content optimaliseert! Hoef je dan helemaal niets zelf te doen? In principe niet, maar je krijgt wel extra bedieningselementen om de weergave helemaal naar smaak en persoonlijke behoefte in te richten. Dynamic view feature is een geweldige weergave voor meetings waarin ook content wordt besproken. Sprekers en content worden automatisch prominent getoond. Publiek verschuift op dat moment naar de achtergrond. Momenteel – met de galerij en grote galerij weergave – zie je wel wie aan het woord is, maar deze persoon blijft statisch in z’n hokje zitten.

xcellen teams grote galerij

Efficiënt samenwerken met Microsoft Teams 

Vergaderen met Teams naar een hoger niveau tillen? Volg dan een training bij een van onze office 365 specialisten en leer hoe je zo efficiënt mogelijk samenwerkt met Microsoft Teams. Vraag gerust een adviesgesprek aan bij een van onze Office 365 specialisten.

Wil jij meer handige tips ontvangen en op de hoogte blijven van ICT-ontwikkelingen? 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze nieuwste blogs, events en belangrijke ITontwikkelingen. Iedere maand lichten we een Office 365 applicatie uit en delen we op social media wekelijks onze nieuwste blogs. Stay tuned!

Lars Nieuwenhuis
Als Sales Director bij Xcellent help ik je graag met vragen over het slim inrichten van je ICT-omgeving en het optimaal gebruiken van de Office 365-applicaties. Stuur mij een bericht en ik neem contact met je op.

Contact