Xcellent / 9 juli 2020

Nieuwe features – Check deze 8 Teams updates!

Inmiddels zijn we allemaal wel redelijk pro in het gebruik van Microsoft Teams, of althans, daar gaan we voor het gemak vanuit. We kunnen ons daarom voorstellen dat je met smart zit te wachten op de berichten dat Teams weer wat mooie verbeteringen gaat doorvoeren. Today is your lucky day want wij hebben een aantal mooie nieuwe features op een rij gezet voor je!

1. Aantal deelnemers aan vergaderingen verhoogd naar 300

Laat nog meer mensen deelnemen in uw grote vergaderingen met de vergrote capaciteit voor Teams-vergaderingen en vergaderchats. Nu kunnen maximaal 300 aanwezigen deelnemen aan de vergadering en berichten verzenden in de vergaderchat, aldus Microsoft.

2. Straks heb je 49 deelnemers in beeld

Recent hebben we een upgrade gehad in het aantal deelnemers in Teams, dit is verhoogd naar 9 personen. Microsoft gaat dit echter gefaseerd verhogen; naar verwachting zal dit aantal in augustus verhoogd zijn naar 49 personen (gelijktijdig in beeld, 7×7 formaat).

videocall

3. Real-time geluidsonderdrukking

Ken je dat, je bent online aan het vergaderen en raakt continu afgeleid door de geluiden op de achtergrond van deelnemers? Denk aan ritselende geluiden van een chips zak, geluiden van huisdieren, een stofzuiger of collega’s die nogal hard hun toetsenbord gebruiken. Binnenkort is dit verleden tijd, Teams kan jouw stem dan onderscheiden van storende achtergrondgeluiden en zorgt ervoor dat alle deelnemers duidelijk verstaanbaar zijn door de achtergrondgeluiden weg te filteren.

4. Teams ook beschikbaar voor industrie arbeiders

Hè, dat klinkt als een vreemde eend in de bijt he? Klopt. Maar gezien de recente ontwikkelingen binnen het kader veilig werken en het corona virus heeft Microsoft hier ook op ingespeeld door een samenwerking aan te gaan met RealWear head-mounted services (dit zijn ‘slimme’ helmen waarin een computersysteem is geïntegreerd) , hierdoor kunnen medewerkers die fysiek werk leveren toch in contact blijven met leidinggevenden, experts en collega’s zonder daarbij hun handen te hoeven gebruiken of fysiek dichtbij te komen. Vinden wij top!

5. Check je taken in Teams

Heel handig, deze feature! Binnenkort (naar verwachting deze maand nog) is Teams ook geïntegreerd met je taken in To Do en Planner. Deze feature kun je trouwens vinden onder de naam Planner. Later zal deze gewijzigd worden naar Tasks by Planner and To Do en uiteindelijk zal de feature Tasks gaan heten. Je kunt het maar weten 😉

planner

6. Deel eenvoudig e-mail berichten in chats

Deze maand zal ook de integratie tussen Teams en Outlook uitgerold worden. Het maakt dan dus niet meer uit waar je conversaties hebt met collega’s of klanten: je kunt eenvoudig je mailconversatie (inclusief bijlages) delen in Teams. Waar te vinden? Open de betreffende mail conversatie in Outlook, klik op meer opties, selecteer de chat of het Teams kanaal en deel de conversatie.

7. Gebruik handige templates in Teams

Een welbekend probleem, iedere keer als je een nieuw Team wilt aanmaken ben je weer de nodige tijd kwijt aan het inrichten ervan. Tijdrovend en onnodig. Dat vonden ze bij Microsoft gelukkig ook dus daar hebben ze iets op bedacht! Binnenkort kun je gebruik maken van standaard templates, hiermee kun je dus snel een nieuw Team aanmaken wat voldoet aan de randvoorwaarden van jouw bedrijf. Er zullen standaard templates beschikbaar komen die gericht zijn op een specifiek vakgebied of branche, denk bijvoorbeeld aan event management of crisis management, maar je hebt ook de mogelijkheid om zelf een template te maken voor je eigen organisatie. .

8. Voel je minder alleen in de together modus!

Last but not least… we vertellen je graag meer over deze laatste update: de together modus. Klinkt vreemd hè, als je op afstand met elkaar communiceert? Dat is precies waar Microsoft hiermee op inspeelt, wij mensen vinden het namelijk erg fijn om ‘samen’ te zijn, om onderdeel te zijn van een groep. Dit geldt voor je familie maar ook voor je collega’s. Wanneer je de together modus inschakelt, zet Teams jullie allemaal in dezelfde ruimte. Dit kan een vergadertafel zijn, of een collegezaal, tuin, you name it. Probeer het gerust eens uit, we zijn van overtuigd dat je er blij van wordt! Sneak preview zien? Check dit filmpje.

Meer tips en updates ontvangen over Office 365?

We hopen je hiermee wat leuke tips gegeven te hebben om slimmer te leren werken met Teams. Er zijn natuurlijk nog veel meer opties te vinden binnen deze app en wellicht heb jij zelf nog wel een gouden update of feature die je wilt delen! Reageer gerust onder onze post of laat een bericht achter op onze contactpagina. Wil je trouwens altijd op de hoogte blijven van tips en tricks over veilig en slim werken? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!

Ps. Direct al meer tips lezen over Office 365 applicaties? Bekijk hier ons blog over Planner.

Xcellent
Bij Xcellent vinden we kennis delen belangrijk, niet alleen onder onze eigen medewerkers maar ook bij iedereen die dagelijks ICT gebruikt. We inspireren je graag met handige blogs, infographics en trainingen!

Contact