Xcellent is een onderdeel van Dustin. Wij zijn nog steeds dezelfde mensen met dezelfde diensten, maar onderdeel van een groter bedrijf. Samen kunnen we u nog beter helpen. Met meer diensten, oplossingen en interessante aanbiedingen.

Dustin is een toonaangevende IT-partner in Scandinavië en de Benelux. Ontdek ons volledige aanbod op de Dustin website of bezoek de Xcellent website.

Xcellent is part of Dustin. We are still the same people with the same services but part of a bigger company. Together we can help you even better. With more services, solutions and interesting offerings.

Dustin is a leading IT partner in the Nordics and Benelux. Explore our full offering on the Dustin website or visit the Xcellent website.

U wordt binnen 10 seconden doorverwezen naar dustin.nl

Richard Groot Roessink / 10 november 2020

Deze nieuwe functies in Teams komen eraan!

Teams, een van onze favoriete Office 365 apps gaat flink uitbreiden! Tijdens het jaarlijkse Microsoft ‘Ignite’ evenement werden een aantal nieuwe functies voor Teams aangekondigd die binnenkort live gaan. Sommige functies zijn zelfs al beschikbaar. En daar zijn we blij mee, want Teams blijft onverminderd populair. Zeker nu de Corona regels weer zijn aangescherpt en we steeds meer vanuit huis werken. Benieuwd naar de nieuwe functies? Bekijk dan 8 belangrijke Teams updates die jouw virtuele vergaderingen naar een hoger niveau tillen.

  1. Nieuwe vergaderomgevingen in ‘together modus’ 

Het ‘wij gevoel’ dat niet altijd even goed uit de verf komt tijdens virtuele vergaderingen, krijgt in de update een flinke impuls. Met nieuwe, inspirerende vergaderomgevingen voel je je direct verbonden met collega’s. Vergaderen in een amfitheater, auditorium of coffee shop (de variant waar je koffie bestelt, ook wel koffiehuis genoemd), het is allemaal mogelijk. 

  1. Aangepaste lay-outs

Met aangepaste lay-outs heb jij meer controle over de manier waarop jouw content wordt getoond aan andere deelnemers van de vergadering. Geef je bijvoorbeeld een PowerPointpresentatie binnen Teams? Dan kan je binnenkort jouw eigen video feed tonen op de voorgrond van de slides die je behandelt. Het is tenslotte jouw presentatie! 

  1. Samenvatting van de vergadering

Vergadering een keer gemist? Geen probleem. Binnenkort genereert Teams automatisch een samenvatting van de vergadering voor de ongelukkigen die niet van de partij waren. Een video opname, transcript, chat, maar ook gedeelde berichten – eigenlijk ‘the whole shebang’ – vind je terug door eerst op het tabblad ‘chat’ en vervolgens op ‘details’ te klikken. Je kan de samenvatting ook bekijken door het agenda item van de vergadering in je Outlook kalender te openen. Tenminste, na afloop van de vergadering. Het is helaas nog wel even wachten tot Teams ook onze prachtige taal herkent; in eerste instantie werkt deze functie alleen voor Engels gesproken vergaderingen. 

  1. Breakout rooms 

Soms is het handig – zeker als een virtuele vergadering uit veel deelnemers bestaat – om de groep op te splitsen in kleinere groepen. Bijvoorbeeld voor brainstormsessies of werkgroepen met een bepaald thema. Met de breakout rooms update creëer je eenvoudig meerdere vergadergroepen. De organisator van de hoofdvergadering kan tussen verschillende vergadergroepen switchen, aankondigingen doen en alle vergaderruimtes sluiten om iedereen weer terug te brengen naar de hoofdvergadering.  De breakout rooms functie is trouwens al beschikbaar als (beperkte) preview in Teams, maar zal binnenkort volledig beschikbaar zijn. 

xcellent ict

  1. Teams Templates

Deze update hebben we al eerder aangekondigd, maar is nu écht beschikbaar! Teams templates (sjablonen) zijn namelijk ontwikkeld om het samenwerken een flitsende start te geven. Een Teams template is eigenlijk niets anders dan een vooropgezette structuur, waarbij al een aantal kanalen en apps zijn gekozen. Zo werkt jouw team nog sneller en efficiënter. Beheerders kunnen een aantal templates klaarzetten die jouw organisatie kan gebruiken. 

  1. SharePoint Home site in Teams

Nog even wachten en dan is het zover: de kracht van SharePoint home site direct beschikbaar in je Teams app! Via een snelkoppeling in de ‘app bar’ van Teams verschijnt jouw SharePoint home site direct in je Teams app. Gedeelde bestanden, nieuws, informatie en apps die je elke dag nodig hebt direct bij de hand in je Teams omgeving! Geef er jouw persoonlijke draai aan met gepersonaliseerde menu’s, weergave van nieuws en belangrijke websites. Kortom, deze update zien we het liefst morgen al live gaan! 

  1. Uitbreiding ruisonderdrukking

Een piepende hond, een jammerend kind of een huisgenoot die krakend een zak chips overmeestert; stuk voor stuk geluidsbronnen die jouw Teams meeting flink kunnen verstoren. Het is vervelend wanneer jij hier hinder van ondervindt, maar nog vervelender als collega’s ook ongewild meegenieten van de chaos bij jou thuis. Gelukkig heeft Microsoft hier iets slims op bedacht: ‘Ruisonderdrukking’. Dankzij kunstmatige intelligentie kan ruisonderdrukking onderscheid maken tussen spraak en ruis. Is het bij jou thuis ook af en toe net een dierentuin met een kakofonie aan achtergrondgeluid? Dan is er maar één oplossing: onderdrukken die handel! 

  1. Melding einde vergadering

Hoe leuk zo’n virtuele vergadering ook is met je collega’s, aan al het goede komt een eind. Om je hier voorzichtig op voor te bereiden voegt Teams binnenkort een melding toe die aangeeft dat de vergadering binnen 5 minuten ten einde komt. Heel handig, zeker als je nog snel een aantal belangrijke zaken wilt bespreken. Deze end-of-meeting melding wordt zichtbaar op alle geplande privé- en kanaalvergaderingen. 

xcellent amersfoort

Wil jij meer handige tips ontvangen & op de hoogte blijven van ICT ontwikkelingen?

Wil jij graag meer weten over Microsoft Teams of één van de andere Office 365 apps? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze nieuwste blogs, events en belangrijke ICT ontwikkelingen. Iedere maand lichten we een Office 365 applicatie uit en delen we op social media wekelijks onze nieuwste blogs. Stay tuned!

Richard Groot Roessink
Als Office 365 specialist bij Xcellent help ik je graag met vragen over het slim inrichten van je ICT omgeving én het optimaal gebruiken van de Office 365 applicaties. Stuur mij een bericht en ik neem contact met je op.

Contact