Xcellent is een onderdeel van Dustin. Wij zijn nog steeds dezelfde mensen met dezelfde diensten, maar onderdeel van een groter bedrijf. Samen kunnen we u nog beter helpen. Met meer diensten, oplossingen en interessante aanbiedingen.

Dustin is een toonaangevende IT-partner in Scandinavië en de Benelux. Ontdek ons volledige aanbod op de Dustin website of bezoek de Xcellent website.

Xcellent is part of Dustin. We are still the same people with the same services but part of a bigger company. Together we can help you even better. With more services, solutions and interesting offerings.

Dustin is a leading IT partner in the Nordics and Benelux. Explore our full offering on the Dustin website or visit the Xcellent website.

U wordt binnen 10 seconden doorverwezen naar dustin.nl

Lars Nieuwenhuis / 5 oktober 2021

Seeing AI: het Zwitsers zakmes voor collega’s met een visuele beperking

Vandaag geen office 365 app, maar één uit een hele andere hoek: Microsoft Seeing AI. Deze Microsoft app is speciaal in het leven geroepen voor mensen met een visuele beperking. Seeing AI gebruikt de camera van je iPhone (werkt vooralsnog alleen op iOS) en scant daarmee de omgeving. Met kunstmatige intelligentie herkent Seeing AI objecten, teksten, barcodes, maar ook collega’s, kennissen en zelfs emoties. Seeing AI spreekt vervolgens uit wat er zich afspeelt in de gescande gebieden. De app gebruikt hiervoor de Apple stem ‘Xander’. Geen engelengezang, maar wel één die duidelijk verstaanbaar is.

Seeing AI leest voor wat de iPhone-camera registreert

Tijdens werk is Seeing AI een geweldig hulpmiddel om teksten te scannen die vervolgens worden uitgesproken. Niet zozeer digitale teksten; die kun je in principe ook laten voorlezen door de tekst-naar-spraakfunctie in Word. Wél voor handgeschreven teksten, notities of menukaarten in restaurants. De app heeft hier extra rekenkracht voor nodig en dient daarom verbonden te zijn met internet, maar dan heb je ook wat!

Scan collega’s

Met Seeing AI scan je ook personen. De app gaat verder dan alleen beschrijven om welke collega het bijvoorbeeld gaat. Zo wordt er een ‘ruwe schatting’ gedaan wat betreft leeftijd, geslacht en emotionele status van de gescande persoon. Dit werkt in de praktijk niet altijd feilloos, wat natuurlijk hilarische, maar ook ongemakkelijke situaties kan veroorzaken. Maar ach, een beetje incasseringsvermogen is ons niet vreemd, zelfs als we 20 jaar ouder worden geschat.

Scan een barcode van een product

Seeing AI is ook een geweldige hulpmiddelen voor tijdens het shoppen. De app scant niet alleen barcodes van producten, maar gebruikt ook geluid om de gebruiker richting de barcode te begeleiden. Eenmaal gescand vertelt Seeing AI om welk product het gaat. Seeing AI is dus meer dan een geweldig hulpmiddel op de werkvloer. De digitale assistent helpt mensen met een visuele beperking tijdens alle dagelijkse bezigheden.

seeing ai xcellent amersfoort

Handig om te weten

  • Seeing AI scant objecten, teksten, barcodes en personen;
  • Nederlands wordt ondersteund;
  • De app is gratis verkrijgbaar;
  • App wordt ondersteund vanaf iPhone 5c, maar werkt het beste op iPhone 6S/SE en latere modellen;
  • Batterij van je iPhone loopt een stuk sneller leeg wanneer Seeing AI langdurig wordt gebruikt;
  • Gescande beelden worden naar Microsoft gestuurd voor evaluatiedoeleinden. Deze worden na verwerking automatisch verwijderd.

Wil jij meer handige tips ontvangen & op de hoogte blijven van ICT-ontwikkelingen? 

Wil jij graag meer tips en tricks over Microsoft apps ontvangen? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze nieuwste blogs, events en belangrijke ITontwikkelingen. Iedere maand lichten we een Office 365 applicatie uit en delen we op social media wekelijks onze nieuwste blogsStay tuned!

Lars Nieuwenhuis
Als Sales Director bij Xcellent help ik je graag met vragen over het slim inrichten van je ICT-omgeving en het optimaal gebruiken van de Office 365-applicaties. Stuur mij een bericht en ik neem contact met je op.

Contact