Edwin van Korlaar / 6 juni 2019

Smit & zoon vindt in Xcellent nieuwe IT-partner

Mooi nieuws: Xcellent gaat aan de slag voor Smit & zoon! Smit is een 7e generatie Internationaal opererend familiebedrijf uit 1821 en is tot op de dag van vandaag uitgegroeid tot een wereldwijd gerenommeerde speler in de leerindustrie. Na een uitvoerig selectietraject kiest Smit & zoon met overtuiging voor de Amersfoortse IT-serviceprovider als beheerder van haar IT-omgeving. De klik tussen beide organisaties is aanwezig en belooft een mooie samenwerking.

Die ‘cultural fit’ gaf voor Smit & zoon de doorslag om voor Xcellent te kiezen als nieuwe IT-partner. ‘Ik geloof dat de meeste IT-serviceproviders hun diensten op een hoog niveau kunnen leveren, maar er moet ook op cultureel en zakelijk vlak een match zijn’, stelt Dennis Vollenbroek, de IT-adviseur die het gehele selectietraject voor Smit & zoon begeleidde. ‘Als die er niet is, moet je niet aan een samenwerking beginnen. Met het oog op de lange termijn, wordt ook zo de samenwerking ingestoken en is een contract voor drie jaar afgesloten.

Familiair gevoel

‘Het familiaire gevoel dat bij ons op de werkvloer heerst, vind je ook bij Smit & zoon: aldus Commercieel Directeur Edwin van Korlaar van Xcellent Zo heeft hij het contact tijdens het selectietraject ervaren. Een open cultuur en flexibele werkwijze, ook dat hebben we met Smit & zoon gemeen.
Wat ons betreft een perfecte start van een mooie samenwerking.’

Smit & zoon tekenmoment contract

 

Van Korlaar is verheugd Smit & zoon als nieuwe klant te mogen verwelkomen bij Xcellent. ‘Een prachtig, innovatief bedrijf dat zich hard maakt voor het verduurzamen van de gehele leerketen. Smit & zoon heeft naast haar hoofdkantoor in Weesp nog meerdere vestigingen in het buitenland en… Amersfoort. In onze thuisstad dus, een leuke bijkomstigheid.’

Single point of contact

Xcellent verzorgt met ingang van 1 juli het beheer van de gehele IT-infrastructuur van de Nederlands vestigingen van Smit & zoon, waaronder de huidige fysieke servers en driehonderd werkplekken. Daarbij treedt Xcellent op als het single point of contact voor meerdere IT-leveranciers van Smit & zoon.

Over Smit & zoon

Smit & zoon ontwikkelt producten speciaal voor de leerindustrie. Hun klanten zijn actief in onder andere Automotive, high-end Fashion en Bekleding (Upholstery) waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel staat. Wereldwijd heeft Smit & zoon meer dan 300 werknemers. Het hoofdkantoor bevindt zich in Weesp, Nederland. Smit heeft daarnaast ook kantoren in Amersfoort, Duitsland, Italië, China, India en Mexico.

Het bedrijf staat bekend om haar innovaties en voortrekkersrol op het gebied van de verduurzaming van de leer industrie.

 

Edwin van Korlaar
Wil jij meer weten over deze samenwerking of heb je een andere vraag? Stuur mij een bericht en ik neem contact met je op.

Contact

Contact