Xcellent is een onderdeel van Dustin. Wij zijn nog steeds dezelfde mensen met dezelfde diensten, maar onderdeel van een groter bedrijf. Samen kunnen we u nog beter helpen. Met meer diensten, oplossingen en interessante aanbiedingen.

Dustin is een toonaangevende IT-partner in Scandinavië en de Benelux. Ontdek ons volledige aanbod op de Dustin website of bezoek de Xcellent website.

Xcellent is part of Dustin. We are still the same people with the same services but part of a bigger company. Together we can help you even better. With more services, solutions and interesting offerings.

Dustin is a leading IT partner in the Nordics and Benelux. Explore our full offering on the Dustin website or visit the Xcellent website.

U wordt binnen 10 seconden doorverwezen naar dustin.nl

Dennis Blotenburg / 17 november 2020

Stream, de zakelijke videoservice

Streamen, streamen en nog eens streamen. We zijn verslaafd aan video’s kijken, uploaden en delen met vrienden en familie. Niet gek, want beelden zeggen immers meer dan woorden. De kracht en opkomst van video is ook in het bedrijfsleven niet onopgemerkt gebleven. Een boodschap of kennis delen met video is namelijk een zeer effectieve manier van communiceren. Toch werkt het voor de zakelijke markt net even wat anders. Er worden immers veel meer eisen gesteld op het gebied van veiligheid en rechten. Ook binnen jouw bedrijf. Een ‘open source’ videoplatform is leuk om kattenfilmpjes te delen of te bekijken, maar minder geschikt voor zakelijk gebruik. Gelukkig heeft Microsoft hier iets op bedacht: Stream. Ben je nog niet bekend met deze krachtige Microsoft app of ben je benieuwd naar de updates die binnenkort live gaan? Lees dan snel verder! 

Altijd en overal zakelijk video’s streamen 

Stream is speciaal ontworpen voor zakelijk gebruik. Veilig video’s opnemen, delen en bewerken. Op je mobiel, desktop of tablet, waar je ook bent. Zo is iedereen altijd en overal up-to-date, ook als je even niet op kantoor bent. Én volledige controle over welke personen, groepen en kanalen toegang krijgen tot de inhoud. Kortom, deze zakelijke videoservice is precies wat jouw bedrijf nodig heeft.

Gezichtsherkenning van de acteurs

Microsoft Stream werkt uitstekend samen met andere office 365 apps, zoals Teams. Neem een Teams vergadering op en gebruik vervolgens Stream om deze te delen met de juiste personen, groepen en/of kanalen binnen jouw organisatie. Zo kunnen alle betrokkenen de meeting op elk moment terugkijken. Erg handig voor evaluatiedoeleinden of wanneer niet alle teamleden aanwezig waren. Stream beschikt over een aantal coole features, zoals gezichtsherkenning. Nee, niet als beveiliging, zoals op je smartphone, maar herkenning van de personen die in de video voorkomen. De klikbare tijdlijn onderaan de video toont de deelnemers en stuurt je direct naar het fragment in de video waarop deze personen hun zegje doen. Hoe productief we ook zijn tijdens zo’n virtuele vergadering, niet elke seconde was even belangrijk

Stream Xcellent
Geef jouw feedback

Om jouw collega’s een handje te helpen, gebruik je de ‘feedback functie’ om bepaalde fragmenten in de video van commentaar te voorzien. Vermeld in je commentaar een tijdstip in de video – bijvoorbeeld 14:04 (14 minuten en 4 seconden) – en Stream toont een link naar dit exacte moment. Zo navigeren jouw collega’s direct naar deze gebeurtenissen in de video. 

Ondertiteling kan geen kwaad

Een andere gave feature van Stream is de automatische transcript functie: spraak naar tekst. Stream genereert een transcript (ondertiteling) van de video die rechts in beeld wordt getoond. Een groot voordeel van zo’n transcript is dat je specifieke momenten in de video kan terugzoeken door bepaalde kernwoorden in te voeren. Het is wel nog even wachten tot Stream ook Nederlandse spraak kan omzetten naar tekst, want voorlopig werkt het alleen met onder andere Engels of Spaans gesproken video’s. Toch kan deze functie nu al goed van pas komen. Jouw Teams vergadering zal niet zo snel in het Engels verlopen, maar misschien deel je wel Engels gesproken video’s binnen jouw groepen of kanalen, bijvoorbeeld voor trainingsdoeleinden. We spreken en verstaan in Nederland met z’n allen natuurlijk uitstekend Engels, maar zo’n steuntje in de rug in de vorm van ondertiteling kan nooit kwaad.

Stream Xcellent
Integratie met SharePoint 

Tijdens het Microsoft ‘Ignite’ evenement werd duidelijk dat er zeer binnenkort een aantal updates live gaan voor Stream. De belangrijkste is de integratie met SharePoint dat een groot aantal voordelen met zich meebrengt. We hebben deze updates voor je op een rijtje gezet: 

  • Integratie met SharePoint en OneDrivebinnenkort worden alle video- en audiobestanden opgeslagen op het SharePoint platform van Office 365, net zoals alle andere bestandstypen. Video’s delen met personen binnen, maar ook buiten de organisatie wordt hierdoor makkelijker; 
  • Stream video opslag en beheer maakt dankzij SharePoint gebruik van de standaard office 365 gegevensprivacyregelsbeheer en rechten; 
  • Nieuwe, intelligente features om sneller en effectiever door video-inhoud te navigeren, belangrijke fragmenten eruit te halen en nog eenvoudiger video’s opnemen en screenshots maken. 

Wil jij meer handige tips ontvangen & op de hoogte blijven van ICT ontwikkelingen?

Wil jij graag meer weten over Microsoft Stream of een van de andere Office 365 apps? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze nieuwste blogs, events en belangrijke ICT ontwikkelingen. Iedere maand lichten we een Office 365 applicatie uit en delen we op social media wekelijks onze nieuwste blogs. Stay tuned!

Dennis Blotenburg
Als Office 365 specialist bij Xcellent help ik je graag met vragen over het slim inrichten van je ICT omgeving én het optimaal gebruiken van de Office 365 applicaties. Stuur mij een bericht en ik neem contact met je op.

Contact