Xcellent is een onderdeel van Dustin. Wij zijn nog steeds dezelfde mensen met dezelfde diensten, maar onderdeel van een groter bedrijf. Samen kunnen we u nog beter helpen. Met meer diensten, oplossingen en interessante aanbiedingen.

Dustin is een toonaangevende IT-partner in Scandinavië en de Benelux. Ontdek ons volledige aanbod op de Dustin website of bezoek de Xcellent website.

Xcellent is part of Dustin. We are still the same people with the same services but part of a bigger company. Together we can help you even better. With more services, solutions and interesting offerings.

Dustin is a leading IT partner in the Nordics and Benelux. Explore our full offering on the Dustin website or visit the Xcellent website.

U wordt binnen 10 seconden doorverwezen naar dustin.nl

Richard Groot Roessink / 16 februari 2021

Wat is Microsoft Viva?

Viva, het Nederlandse weekblad voor jonge vrouwen? Nee, vandaag vertellen we over een splinternieuw Microsoft platform dat de werknemer centraal stelt! Speciaal ontworpen voor het digitale tijdperk om jou en je collega’s meer in contact te brengen met elkaar én de organisatie.  Microsoft Viva brengt communicatie, kennis, ontwikkeling, middelen en inzichten samen in één geïntegreerde ervaring. Doel: het beste halen uit jezelf! Overal en altijd. Juist in deze tijd – waarin we veel op afstand werken en het soms voelt alsof we het contact met elkaar verliezen – is dit een welkome uitbreiding.

Next level digitalisering

Microsoft Viva start met 4 modules die elk de gebruiker centraal stelt. Allemaal toegankelijk via de vertrouwde Teams omgeving. Zie het als één centrale hub voor alles wat met jouw werk en collega’s te maken heeft. Next level digitalisering die de kloof tussen jou, collega’s en organisatie moet dichten. We zullen elk van de 4 modules kort toelichten.

Microsoft Viva

Viva Connections

Verbinding met je collega’s is tegenwoordig niet meer zo vanzelfsprekend. Uit onderzoek blijkt dat bijna 60% van de werknemers zich minder verbonden voelt met het team nu ze op afstand werken! (bron: microsoft.com) Om nog maar te zwijgen over mensen die het afgelopen jaar ergens zijn gestart en collega’s nog nooit face-to-face hebben ontmoet…….Het gemis van socializen in de kantine, op de werkplek of gewoonweg lekker kletsen bij de koffiemachine, blijkt zwaar te wegen. Viva Connections wil deze afstand overbruggen en biedt een digitaal alternatief voor de kantoorervaring. Kom in contact met collega’s via digitale bedrijfsruimten, gewoon vanuit de vertrouwde Teams app! Viva Connections biedt ook toegang tot bedrijfsnieuws en -beleid, Yammer en vele handige extra’s. Personaliseer jouw feed en dashboard en zoek hier alle middelen die jij nodig hebt uit andere apps van de Office 365 omgeving. Viva Connections komt nog de eerste helft van 2021 naar jouw desktop en is rond de zomer ook mobiel beschikbaar. Meer weten over Viva Connections? Bekijk dan deze video:

Introducing Microsoft Viva Connections

Viva Learning

We zijn nooit uitgeleerd en nieuwe vaardigheden zijn altijd welkom. Viva Learning weet hoe leergierig we van nature zijn en biedt allerlei handige manieren om kennis bij te spijkeren. Je opent Viva Learning als afzonderlijke app, maar ook via een tabblad die je toevoegt aan een Teams-kanaal. Maak gebruik van handige leerbronnen, zoals EDX en LinkedIn Learning. Wijs een cursus of opleiding toe aan je teamleden en bekijk de voortgang. Bijvoorbeeld een training om digitale skills te vergroten. Je vindt hier ook jouw persoonlijke lesaanbod die je kunt delen met collega’s in de Teams-chat. Meer informatie over Viva Learning vind je hier:

Introducing Microsoft Viva Learning 

Viva Topics

Een soort Wikipedia, maar dan voor werk gerelateerde kennis. Viva Topics gebruikt kunstmatige intelligentie (AI) om relevante kennis en expertise te verzamelen en te rangschikken. Werk je aan een bepaald project? Viva Topics gaat vanzelf voor je aan de slag en verzamelt alle relevante informatie die automatisch beschikbaar wordt; zonder dat je zelf hoeft te zoeken! Via automatische ordening vind je direct wat je nodig hebt aan kennis en expertise. Deel hier jouw kennis met anderen of maak gretig gebruik van de aanwezige informatie. Categorieën, zoals projecten, producten, processen en klanten staan al klaar om je digitale tanden in te zetten! Deze module is trouwens al beschikbaar als add-on, mocht je nu al de vruchten willen plukken. Voor meer informatie over Viva Topics en de add-on kun je het beste kijken op:

Introducing Microsoft Viva Topics 

Microsoft Viva

Viva Insights

Viva Insights geeft jou gepersonaliseerde inzichten over je werktpatronen waarop je actie kan ondernemen. Gaat er al een belletje rinkelen? Dit lijkt inderdaad erg veel op MyAnalytics. Viva Insights kan gezien worden als de volledig geïntegreerde opvolger. Met persoonlijke welzijn ervaringen, inzichten, productiviteitsscores en aanbevelingen houd je de vinger aan de pols en zorg je voor genoeg ontspanning en me-time. Managers ontvangen deze gegevens ook, maar – heel belangrijk – zien niet welke data van wie afkomstig is. Dit loskoppelen van persoonlijke data heeft natuurlijk met jouw privacy te maken. Wél kunnen managers deze inzichten gebruiken om te checken of werknemers een verhoogd risico lopen op een burn-out en zodoende tijdig ingrijpen. Bijvoorbeeld door de werkdruk te verlagen of extra personeel in te schakelen. Viva Insights krijgt binnenkort ook mooie nieuwe onderdelen als ‘meditatie’ en ‘mindfulness’. Verlaag hiermee je stressniveau en beleef een werkdag 100% ‘zen’! Goed nieuws: Viva Insights is al gedeeltelijk beschikbaar. Meer over Viva Insights vind je hier:

Introducing Microsoft Viva Insights

Microsoft Viva ontwikkelingen volgen?

Heeft Microsoft Viva jouw interesse gewekt? Houd dan de Xcellent website in de gaten. De komende tijd zal er steeds meer bekend worden over nieuwe features en modules. Wij houden je natuurlijk op de hoogte! Of schrijf je in op onze nieuwsbrief, dan weet je precies wanneer nieuwe blogs, events en belangrijke ICT ontwikkelingen voorbij komen. Iedere maand lichten we een Office 365 applicatie uit en delen we op social media wekelijks onze nieuwste blogs. Stay tuned!

Richard Groot Roessink
Als Office 365 specialist bij Xcellent help ik je graag met vragen over het slim inrichten van je ICT omgeving én het optimaal gebruiken van de Office 365 applicaties. Stuur mij een bericht en ik neem contact met je op.

Contact