Xcellent is een onderdeel van Dustin. Wij zijn nog steeds dezelfde mensen met dezelfde diensten, maar onderdeel van een groter bedrijf. Samen kunnen we u nog beter helpen. Met meer diensten, oplossingen en interessante aanbiedingen.

Dustin is een toonaangevende IT-partner in Scandinavië en de Benelux. Ontdek ons volledige aanbod op de Dustin website of bezoek de Xcellent website.

Xcellent is part of Dustin. We are still the same people with the same services but part of a bigger company. Together we can help you even better. With more services, solutions and interesting offerings.

Dustin is a leading IT partner in the Nordics and Benelux. Explore our full offering on the Dustin website or visit the Xcellent website.

U wordt binnen 10 seconden doorverwezen naar dustin.nl

Lars Nieuwenhuis / 2 juni 2017

Xcellent Vitaalste Bedrijf van Utrecht

Het Amersfoortse ICT-bedrijf Xcellent is vrijdag 2 juni uitgeroepen tot het Vitaalste Bedrijf van Utrecht. Niemand minder dan zwemkampioen Pieter van den Hoogenband kwam met de felbegeerde prijs langs op het kantoor aan de Maanlander 39. Volgens juryvoorzitter Van den Hoogenband investeert het bedrijf het meeste in het vitaal houden van zijn medewerkers.

Een beloning na hard werken

Het is de beloning voor een traject vol fysieke beweging en mentale ontspanning dat ruim twee jaar geleden is ingezet op de werkvloer van Xcellent, met tal van activiteiten en maatregelen die het energiepeil van medewerkers een boost geven. De winst in de provinciale voorronde betekent automatisch dat het ICT-bedrijf in november meedingt naar de landelijke titel Het Vitaalste Bedrijf van Nederland.

‘Dit is fantastisch’, reageert Edwin van Korlaar, manager Beheer bij Xcellent en samen met projectleider Lars Nieuwenhuis de grote aanjager achter de vitale beweging die op de werkvloer is ontstaan. Zojuist zijn er grote confettikanonnen afgegaan en de medewerkers lopen voor de gelegenheid rond in hun favoriete sportoutfit: van basketbalkleding tot tennistenues.

Vitaliteit nog hoger op de agenda

Van Korlaar: ‘Vorig jaar strandden we in de voorrondes, toen werden we derde. Aanleiding voor het managementteam om vitaliteit nóg hoger op de agenda te zetten binnen ons bedrijf. We staken de koppen bij elkaar, verdiepten ons in het thema en woonden seminars van deskundigen bij. Dat we nu winnen is daar het geweldige resultaat van.’

Zo deed Xcellent vorig jaar mee aan de Mud Masters Obstacle Run, een loodzwaar parkoers vol hindernissen. Daarnaast kreeg het lunchassortiment in samenspraak met cateraar Marjan van Hamersveld een flinke gezondheidsimpuls. Zij verzorgt nu een lekkere saladebar, verse broodjes, gezondere dranken en soms worden er zelfs smoothies klaargemaakt.

Ook faciliteert Xcellent in ontspanning. Zo is er een gameroom ingericht waar onder meer een voetbal- en snookertafel staan. ‘Onze medewerkers zitten vaak lang op een stoel en achter hun beeldscherm. Er wordt weleens gezegd: zitten is het nieuwe roken. Weinig van onze medewerkers roken, maar zitten is wel een probleem. Met het ontplooien van activiteiten sporen we ze aan te bewegen en kunnen ze hun gedachten even verzetten.

Vitaliteit is meer als gezondheid en sporten

Nieuwenhuis: ‘Vitaliteit wordt vaak alleen geassocieerd met gezondheid en sporten. Wij trekken het breder en zien het ook als plezier hebben in je werk.’ Uiteindelijk is ook de klant daarbij gebaat, vult Van Korlaar hem aan. ‘Een vitale medewerker heeft plezier binnen het bedrijf, is energieker en actiever. De klant wordt daardoor met nog meer gedrevenheid geholpen, met betere resultaten tot gevolg.’

Xcellent gaat nu vol voor de landelijke titel Het Vitaalste Bedrijf van Nederland. ‘Dat zou de absolute bekroning zijn. Wij gaan voor goud!’

Over Het Vitaalste Bedrijf

De verkiezing van Het Vitaalste Bedrijf is een initiatief van MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar en wordt voor het vierde achtereenvolgende jaar uitgereikt. Vitale bedrijven zijn van groot belang voor de economie van Nederland. Daarom stimuleren MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar bedrijven om te investeren in duurzaam inzetbare medewerkers.

Lars Nieuwenhuis
Lars is servicemanager en aanjager van vitaliteit binnen Xcellent. Stuur mij een bericht en ik neem contact met je op.

Contact